Inställningar för Huawei

Börja med att ladda ner inställningarna för ditt modem. Var noga så att du hittar rätt version för just ditt modem.

Starta och avsluta installation

För att starta installationen ansluter du modemet till USB-porten på en bärbar eller stationär dator. Slå först på strömmen till datorn, låt datorn starta upp och anslut därefter modemet. Annars kan modemet inte installeras på rätt sätt.

När installationen är klar avslutar du genom att dubbelklicka i aktivitetsfältet. Då visas gränssnittet ”Säker borttagning av maskinvara”. Markera den maskinvara som är relaterad till modemet och klicka på ”Stoppa”. När meddelandet ”Säkert att ta bort maskinvara” visas kan du ta du bort modemet.

Kör inställningarna manuellt

Efter att du laddat ned din installtionsfil och dubbeklickat för att öppna den ska installationen börja automatiskt. Gör den inte det kan du starta den manuellt genom att följa nedan steg. Har du ett modem med betäckningen E398 använder du guiden för Mobile Partner. För övriga modem gäller guiden för Stay Connected.

Installationsguide Stay Connected

Installera Stay Connected

När du startar installationen är det viktigt att du inte tar ur modemet innan installationsprocessen är färdig.

 1. Anslut modemet till datorn via USB-porten. För att förhindra skada på modemet, använd medföljande sladd.

 2. Datorns operativsystem upptäcker den nya maskinvaran automatiskt och startar installationsguiden. Obs! Om detta inte sker automatiskt kan den också startas manuellt. För att göra detta, öppna “Den här datorn” (“My computer”), leta reda på filen setup.exe under drivrutinens sökväg. Dubbelklicka sedan på setup.exe för att köra programmet.

  Har du Mac klickar du på ikonen som kommer upp när du sätter i modemet.

 3. Följ anvisningarna i installationsguiden.

 4. Efter att programmet har installerats visas genvägsikonen till Stay Connected på skrivbordet.

 5. Starta Stay Connected. När modemet är installerat startas Stay Connected automatiskt. Varje gång som modemet därefter ansluts till datorn kommer Stay Connected att startas automatiskt. Du kan också dubbelklicka på genvägsikonen på skrivbordet för att starta Stay Connected. Du kan med fördel högerklicka på Stay Connected-ikonen då och då för att söka efter uppdateringar av klienten.
Installationsguide Mobile Partner

Installera Mobile Partner

Obs! Innan Mobile Partner kan installeras på datorn måste annan programvara som använts till mobilt bredband avinstalleras.

När du startar installationen är det viktigt att du inte tar ur modemet innan installationsprocessen är färdig. 

 1. Anslut modemet till datorn via USB-porten.

 2. Datorns operativsystem upptäcker den nya maskinvaran automatiskt och startar installationsguiden. Obs! Om detta inte sker automatiskt kan den också startas manuellt. För att göra detta, öppna “Den här datorn” (“My computer”), leta reda på enheten Mobile Partner. Dubbelklicka sedan på enheten Mobile Partner för att köra programmet.

  Har du Mac klickar du på ikonen som kommer upp när du sätter i modemet.

 3. Följ anvisningarna i installationsguiden.

 4. Starta om datorn.

 5. Anslut modemet till datorn.

 6. Nu startar Mobile Partner automatiskt.
 • Hittar du det du letar efter?
 • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
 • Stäng