Priser i utlandet

Här ser du vad det kostar att ringa, sms:a, mms:a och surfa med ditt företagsabonnemang när du reser i EU/EES, övriga Europa och Världen. Har du en äldre tilläggstjänst, kan andra priser gälla för dig. När du besöker ett land får du ett välkomst-sms med dina priser.
Trevlig resa!

Se priser i EU/EES
Se priser i övriga Europa och Världen
Se priser från Sverige till utlandet

Tips inför din affärsresa!

1. Ska du resa utanför EU/EES, köp Respass så har du ett fast pris för all din kommunikation under 7 eller 14 dagar. Välj det land du ska resa till så ser du vilket Respass som gäller där.
  2. Slå på data-roaming i din mobiltelefon.
  3. Du som företagskund kan alltid ringa vår Kundservice på +46 708 222 222, dygnet runt och kostnadsfritt – var i världen du än befinner dig.

Priser i EU/EES

Ring, sms:a och surfa inom EU/EES - utan extra kostnad.

Har du företagsabonnemanget Affärspaketet EU 1-100 GB kan du ringa, sms:a, mms:a och använda hela surfmängden när du reser i EU/EES. Affärspaketet EU Obegränsat max 100 GB i EU/EES. Dessutom ingår fria samtal mellan kollegorna, inte bara inom Sverige utan i hela världen!
Övriga företagsabonnemang ringer, sms:ar och mms:ar till samma pris som i Sverige. Du kan också surfa i EU/EES för en del av din totala surfmängd varje månad.
OBS! Företag med kundunikt avtal kan ha annat pris som gäller i EU/EES.

EU/EES Pris
Surfa Som hemma*
Ringa till Sverige, till besökt land och till annat EU/EES-land, svara på samtal Som hemma
Ringa till land utanför EU/EES 7,16 kr/min
 Skicka och ta emot sms/mms Som hemma

• * Så här mycket surf kan du använda inom EU/EES

Hur mycket surf du kan använda i EU/EES beror på vad som är inkluderat i ditt företagsabonnemang i Sverige.

Affärspaketet EU

1 GB, 5 GB, 30 GB, 100 GB, 200 GB: Använd hela din surfmängd i EU/EES

Affärspaketet EU

Obegränsat: Använd 100 GB i EU/EES

Övriga abonnemang

Upp till 19 GB i Sverige: Använd hela din surfmängd i EU/EES
    20-29 GB i Sverige: Använd 20 GB i EU/EES
    30-149 GB i Sverige: Använd 30 GB i EU/EES
    150-200 GB i Sverige: Använd 40 GB i EU/EES
    Obegränsad surf i Sverige: Använd upp till 30 GB i EU/EES
    Kundunika erbjudanden: Kontakta din säljare för information

• Vilka länder ingår i EU/EES?

Totalt omfattas följande länder och/eller geografiska områden i vår zon EU/EES:
    Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion, Rumänien, Saint Martin (franska), San Marino, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten, Österrike.

• Beställ ett sms med priser

När du anlänt till ett land får du automatiskt ett välkomst-sms med de priser som gäller för just det landet.

Vill du veta vilka priser som gäller i landet, innan du påbörjar din resa? Sms:a namnet på landet till 10615. Efter några sekunder får du ett välkomst-sms. Du kan beställa sms:et när du vill. Så här gör du: Sms:a namnet på landet (ex. USA) till 10615. Vi skickar ett välkomst-sms till dig med de priser som gäller.

Har du köpt en tillfällig tjänst, som t ex Respass, gäller de priserna för dig, även om de inte står med i välkomst-sms:et.

Priser i övriga Europa och Världen

Välj vilket land du ska resa till/befinner dig i och få information, tips på tjänster samt roamingpriser för att ringa, surfa och mms:a i landet du har valt.

Priser övriga Europa och Världen

Jobba gränslöst med nya Affärspaketet EU

Ring fritt inom företaget i hela världen

Gäller Affärspaketet EU när du ringer eller tar emot samtal från dina kollegor, oavsett var du är i världen.

Ring och skicka sms fritt inom EU/EES

Ring, sms:a och mms:a till samma pris som i Sverige även när du reser i EU/EES.

Använd 1-100 GB surf inom EU/EES

Hemma på kontoret eller på affärsresa inom EU/EES, surfa var du vill utan extra kostnad.

Läs mer om Affärspaketet EU

Vill du uppgradera till Affärspaketet EU? Ring oss på 0200-15 90 88, handla i webbutiken, besök butik eller bli kontaktad av företagsrådgivare genom att lämna dina uppgifter i vårt kontaktformulär.

Vanliga frågor

• Vad ingår i företagsabonnemanget Affärspaketet EU?

Med Affärspaketet EU kan du ringa, sms:a och mms:a från det besökta EU/EES-landet till svenska telefonnummer och till lokala nummer i det landet du besöker. Det gäller även mellan två EU/EES-länder. Samtal med särskild taxa, trafik i satellitnät och samtal från Sverige till utlandet ingår inte. Du kan använda hela din surfmängd både inom Sverige och när du är på resa i EU/EES. Dessutom kan du ringa fritt i hela världen till dina kollegor som också har Affärspaketet EU.

• Hur mycket surf kan jag använda när jag reser i EU/EES?

Hur mycket surf du kan använda i EU/EES beror på vad som är inkluderat i ditt företagsabonnemang i Sverige.

Affärspaketet EU

1 GB, 5 GB, 30 GB, 100 GB, 200 GB: Använd hela din surfmängd i EU/EES

Affärspaketet EU

Obegränsat: Använd 100 GB i EU/EES

Övriga abonnemang

Upp till 19 GB i Sverige: Använd hela din surfmängd i EU/EES
    20-29 GB i Sverige: Använd 20 GB i EU/EES
    30-149 GB i Sverige: Använd 30 GB i EU/EES
    150-200 GB i Sverige: Använd 40 GB i EU/EES
    Obegränsad surf i Sverige: Använd upp till 30 GB i EU/EES
    Kundunika erbjudanden: Kontakta din säljare för information

• Behöver jag stänga av min röstbrevlåda utomlands?

Nej. Att ta emot meddelanden till röstbrevlådan är alltid kostnadsfritt, att lyssna av den kostar som ett samtal till Sverige.

• Hur aktiverar jag data-roaming i min iPhone?

För att du ska kunna surfa i din mobil måste du aktivera data-roaming. Vi förstår att man blir försiktig efter alla svarta rubriker om höga fakturor, men med lite förberedelse kan du låta data-roaming vara påslagen under hela affärsresan.

1. Gå in på Inställningar
    2. Välj Mobilnät
    3. Aktivera Data-roaming
    4. Om du har en äldre version av iOS behöver du även kontrollera att valet EU-internet inte är aktiverat.
  • Hur gör jag om surfvolymen tar slut?

När du reser i zonen som gäller för ditt abonnemang:
    När surfen är slut får du ett sms med frågan om du vill köpa ytterligare surf. Du beställer önskad surfvolym genom att svara på sms:et. Vill du inte köpa ytterligare surf, väntar du tills perioden är slut. När ny period börjar har du återigen möjlighet att använda surfvolymen i ditt abonnemang utomlands när du reser i zonen som gäller för ditt abonnemang.

När du reser utanför zonen som gäller för ditt abonnemang:
    När surfen är slut får du ett sms med frågan om du vill köpa ytterligare surf. Du beställer genom att svara ja på sms:et. Vid midnatt svensk tid nollställs din surf.

• Vad ska jag tänka på om jag är nära en landsgräns?

Om du befinner du dig nära en landsgräns finns möjligheten att mobiltäckningen för en operatör i grannlandet sträcker sig över gränsen och in i landet där du befinner dig. Är du inte observant på vilken operatörs nät din telefon är uppkopplad mot, finns risken att du debiteras för trafik gjord i grannlandet, trots att du inte har varit där. Om din telefon har kopplat upp sig mot en operatör i grannlandet kan du, via telefonens inställningar, manuellt söka fram tillgängliga operatörer och välja en operatör i det land du befinner dig.

Kom ihåg att upprepat landsbyte bara genererar ett välkomst-sms vid första tillfället du besöker landet (efter 7 dagar genereras ett nytt välkomst-sms igen).

• Vad gäller för ö-grupper som ej ligger i världsdelen Europa, men som tillhör EU/EES-länder?

Här gäller samma priser som landet ö-gruppen tillhör. För Kanarieöarna gäller priset för Spanien, etc.

• Räknas Kanarieöarna som EU-land?

Kanarieöarna är en del av Spanien (som är en del av EU/EES), så samma priser gäller på Kanarieöarna som i Spanien.

• Beställ ett sms med priser

När du anlänt till ett land får du automatiskt ett välkomst-sms med de priser som gäller för just det landet.

Vill du veta vilka priser som gäller i landet, innan du påbörjar din resa? Sms:a namnet på landet till 10615. Efter några sekunder får du ett välkomst-sms. Du kan beställa sms:et när du vill. Så här gör du: Sms:a namnet på landet (ex. USA) till 10615. Vi skickar ett välkomst-sms till dig med de priser som gäller.

Har du köpt en tillfällig tjänst, som t ex Respass, gäller de priserna för dig, även om de inte står med i välkomst-sms:et.