Lås upp

Lås upp din mobil eller ditt mobila bredband här
Vad betyder "operatörslåst"?
Är din mobil eller ditt modem operatörslåst innebär det att du enbart kan använda SIM-kort från Telenor Sverige. Du kan göra en upplåsning tidigast 12 månader efter att du köpt en vara som är operatörslåst. Det krävs att du har ett SIM-kort från en annan operatör för att kunna låsa upp din Telenor-låsta mobil.   

Om du är osäker på ifall din mobil är låst till Telenor eller inte kan du snabbt ta reda på det genom att fylla i ditt IMEI-nummer nedan. 

Så här går det till när du låser upp din mobil eller ditt mobila bredband:
Du fyller i ditt IMEI-nummer i rutan här nedanför. Du behöver inte vara kund idag för att låsa upp en mobil eller ett mobilt bredband som är låst av Telenor. 
 
När du gått igenom varje steg i din order kommer ett kvitto skickas till den mailadress du angivit och du kommer även få en beskrivning i hur du låser upp din mobil eller ditt modem.
Du kan enbart låsa upp om mobilen eller det mobila bredbandet är låst av Telenor. Är din produkt låst av en annan operatör ber vi dig kontakta dem.
Du kan inte betala med utländskt betalkort. 
 

Obs: Alla iPhone-modeller inte operatörslåsta

Har du en iPhone 4s*, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 plus så är din telefon inte operatörslåst och du behöver alltså inte låsa upp den. Har du däremot en iPhone 5 så är den operatörslåst.

* iPhone 4s 8 GB är inte operatörslåst, medan 16/32 GB-varianterna av iPhone 4s är operatörslåsta.

Pris:


350 kr

Ange IMEI
Ta reda på ditt IMEI-nummer
 
Mobil:

Du hittar enklast ditt IMEI-nummer genom att knappa in *#06# i din mobil, då visas IMEI-numret direkt på skärmen. Har du en äldre mobiltelefon kan du hitta IMEI-numret under batteriet. Du kan även se ditt IMEI-nummer på kvittot eller på förpackningen du fick i samband med köpet.

 
Mobilt bredband:
Du hittar IMEI-numret på modemet i närheten av streckkoden. Du kan även se ditt IMEI-nummer på kvittot eller på förpackningen du fick i samband med köpet.


Exempel: 123451234512345Ange kod

Gå vidare >>