Träffa kärleken i den virtuella 5G-världen

Det svåra med att dejta online har ju egentligen alltid varit att det blir lite stelt och tråkigt att skriva massa meddelanden fram och tillbaka. Men möjligheten att dejta i ett virtuellt chattrum med hjälp av VR finns faktiskt redan. Snart kommer tekniken dessutom att bli mer tillgänglig och när 5G gör det möjligt att koppla upp när och var som helst, utan lagg såklart.

Vi har alltid varit duktiga på att använda ny teknik för att träffa andra. Chattrum fanns redan i den allra första versionen av internet. Men Tekniken har ju gått en hel del framåt sen dess. Vi har sett allt från ICQ till Tinder. Men de har ju faktiskt varit ganska lika varandra. Det finns dock en hel del chattrum där man istället använder VR, Virtual Reality.

I VR har man idag på sig ett par glasögon och får hoppa in i en virtuell värld som känns som på riktigt. I framtiden kommer vi att se VR utvecklas allt mer i takt med att vi kan använda det snabba 5G-nätet. Även om VR finns ganska utbrett idag har det inte riktigt blivit mainstream men i och med att tekniken fortsätter att utvecklas och förbättras så spås populariteten öka och priserna sjunka.

Då kommer vi också se virtuella chattrum bli fler och mer populära. Så att du kan hänga med dina kompisar virtuellt. Typ när vi måste självisolera oss. Eller varför inte gå på virtuella dejter, så att du kan träffa kärleken på andra sidan jorden, fast hemifrån. Och lite mysigare än i ett textmeddelande. Ni kommer ju vara i samma rum, fast virtuellt.

 

Relaterade artiklar:

En framtid utan språkbarriärer

Tänk dig att du är ute och reser, när vi kan göra det igen alltså, och du ska beställa mat på restaurang. Och språket är inte längre ett problem, för allt direktöversätts. Visst låter det som en cool framtidsgrej? Det är faktiskt inte så långt fram i tiden.

5G kommer ge oss en spejsad verklighet

Vill du käka lunch med en hollywoodstjärna? Eller kanske zooma in på en vacker vy? Eller varför inte jämföra priset mellan olika butiker. Inom bara några år kan det vara möjligt med hjälp av ett par glasögon. .