Aktuell information kring corona

Här samlar vi all aktuell information som är viktig för dig som kund under den rådande situationen med coronaviruset.

Under de omständigheter som råder kring coronaviruset vill vi att du som kund ska kunna arbeta som vanligt, kunna studera hemifrån och hålla kontakt med nära och kära. Vårt fokus är att se till att ditt vanliga liv kan fortgå så mycket som möjligt under den pågående situationen och vi jobbar hårt för att säkerställa att våra tjänster fungerar som vanligt. Vi är förberedda på en situation så att du som kund hos Telenor alltid ska vara garanterad en bra uppkoppling, även under ett extremt tillstånd som detta. 

Nätexperten: Vårt nät är redo

Vi har en väldigt god beredskap och välutvecklade rutiner för att se till att våra nät fungerar vid tuffa samhällsförändringar, likt den situation som vi befinner oss i just nu. Du som kund ska inte behöva drabbas och vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets utspridning för att kunna vidta nödvändiga åtgärder. Men driftstörningar kan fortfarande uppstå och våra tekniker måste bedriva samma underhållsarbete som vanligt oavsett vad som händer. Det förklarar Telenors nätexpert Andres Suazo. 

 

Du kanske får vänta en stund

Om du ska besöka någon av våra butiker så kan det dröja en stund innan du får komma in. Det är på grund av restriktionerna i samband med corona som vi har begränsat hur många kunder som får vara i en Telenor-butik samtidigt. Utanför varje butik kommer det att finnas en skylt som berättar vad som gäller. Tack för att du visar förståelse i dessa annorlunda tider.

Låt butiken komma till dig

Just nu är det många som inte kan besöka våra butiker. Så därför har vi tagit butiken till dig. Du kan nu boka ett digitalt möte med någon av våra kunniga medarbetare som kan hjälpa dig med ditt köp av mobil, bredband och tv.  

Så klarar du den nya vardagen

Det är inte helt lätt att ställa om till att jobba eller studera hemma. Men här har vi samlat våra bästa råd och tips för hur du klarar den nya vardagen vi ställts inför. 

Till tips och råd >

Lyssna på podcasten Världen har förändrats


Många har kastats in i en ny vardag. Så hur gör man för att behålla kontakten med mormor? Hur jobbar man när ingen längre får gå till arbetet? Och vad kommer den digitala omställningen lämna oss med? Det tar vi upp i senaste avsnittet av podden. 

Skydda dig själv och andra

Vi, tillsammans, behöver göra det vi kan för att reducera smittspridningen av coronaviruset i samhället. Följ Folkhälsomyndighetens råd för skydda dig själv och andra.  

Till Folkhälsomyndigheten >

Det här gör Telenor för att minska smittspridningen 

Vi sätter våra kunders och våra anställdas säkerhet främst och har därför vidtagit flera åtgärder för att skydda såväl dig som kund som vår personal. Vi följer utvecklingen noga och kommer vidta ytterligare åtgärder vid behov för att garantera säkerhet och bidra till att minska smittspridningen i samhället. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och en majoritet av vår personal på flera av våra kontor jobbar hemifrån. Vi har även en god beredskap i vår kundservice där vi möjliggör för att våra kundserviceagenter ska kunna jobba hemifrån vid behov.

Vi har också infört nya hygienrutiner för att säkerställa att alla våra butiker är trygga miljöer att vistas i,  både för dig som kund och för vår personal. 

För att samhället ska fungera i situationen vi befinner oss i så är det viktigt att vi alla kan använda digitala verktyg för att arbeta eller plugga hemifrån, hålla kontakten med nära och kära eller hålla sig uppdaterade om den senaste informationen från myndigheter. Vi har ett stort ansvar att ge dig de förutsättningar som behövs som mest just nu.

Vanliga frågor

  • I vissa länder inom EU/EES, till exempel i Spanien, tar man betalt för samtal till bland annat myndigheter och biluthyrningsfirmor (premiumsamtal). Så om du har varit i ett land där du ska kunna ringa utan extra kostnad men ändå fått en faktura på samtal ringda utomlands kan det vara anledningen.

    På Berecs hemsida (VAS | BEREC (europa.eu)) kan du söka fram vilka nummerserier som är premiumsamtal i respektive EU/EES-land.