Uppmaning till hemmajobb leder till årshögsta nivåer i nätet

Under veckans två första dagar har antalet genomförda röstsamtal ökat med 30 procent. Det här gäller också uppladdad data och samtal över 4G/Wifi. Detta beror på att allt fler jobbar på distans och håller kontakt med närstående och andra kontakter digitalt.  

”I våra nät kan vi se när något särskilt händer. Trafiken höjdes t.ex. extra mycket 11-12 mars, då Folkhälsomyndigheten höjde risknivån till Mycket hög” säger vår nätexpert Andres Suazo. 

Detta ger oss ett ”finger på pulsen” i krisen, och gör det möjligt för oss att agera utefter det. Som telekomoperatör har vi en samhällsbärande roll, och det är extremt viktigt att vi kan säkra nätdriften, den underliggande plattform som gör det möjligt för oss att kommunicera digitalt, även under mycket hög belastning.  

Våra tjänster är robusta och redo för ännu mer trafik, men driftstörningar kan alltid uppstå av olika skäl. Vi gör allt för att kunna hitta och åtgärda fel som dyker upp, för att se till att vi ska kunna fortsätta prata, dela, jobba tillsammans i en (just nu) mer digital värld.  

Vi har nu lanserat en särskild sida som enbart rör den nuvarande situationen och kommer att fyllas på efterhand.