Här är de bästa apparna för familjesemestern

Familj på tågluff - bästa apparna
Under familjesemestern vill man gärna umgås med varandra och då kan mobiler och skärmar komma väl till hands. Det finns mängder med roliga appar där hela familjen kan spela tillsammans. Här tipsar vi om de bästa apparna för att ha roligt tillsammans.

 

Vad är roligare än att tävla mot varandra?
Det kan göra tågresorna och semestern betydligt mycket roligare om man får tävla lite mot varandra. Kanske vinnaren får bästa sovplatsen? Det finns en hel del appar att ladda ner, både gratis- och betalappar, där man kan tävla mot varandra.

Barnkanalen charader – Här kan ni bilda lag och spela mot varandra. Det passar dessutom oavsett ålder och bjuder garanterat på många skratt!

Något som kanske är lite enklare och mindre pinsamt än charader på tåget är frågesport. Det svenska spelet M.I.G familj finns som både en gratis lite-version och en betalversion och hela familjen kan spela tillsammans på en skärm.

Vissa saker är klassiska och ger alltid mycket nöje till familjen. Som till exempel Hänga gubbe, ett roligt alternativ som passar hela familjen. Det finns flera svenska versioner för både IOS och Android.

Man behöver inte alltid spela mot varandra, ni kanske kan slå era huvuden ihop och spela mot andra? Om ni spelar Quizkampen som ett lag kanske ni blir överlägsna vinnare? Eller varför inte Wordfeud eller Songpop.

Klassiska brädspel i nya format
Vad sägs om Fia med knuff i 3D, Yatzy med digitala tärningar, eller varför inte Vem är jag? Nuförtiden finns de flesta brädspelen tillgängliga som appar och man slipper hålla reda på tärningar som ramlar under stolen.

Var stjärnor tillsammans
De flesta barn har stenkoll på sociala medier som Snapchat och TikTok. Skapa ett konto ihop och gör roliga musikvideor med barnen i TikTok eller visa upp hela resan med roliga familjebilder på Snap?

Var fantasifulla
Det kan vara kul att hitta på något eget, då kan man också anpassa det efter barnens ålder väldigt enkelt. Ett eget musikquiz med hjälp av din Spotifylista kanske? Spela ett intro och låt familjen gissa låten eller artisten. Eller varför inte låta de gissa årtal eller från vilket land artisten kommer ifrån. Det är bara fantasin som stoppar er.

 

Surf till hela familjen

Se till att hela familjen har surf på semestern. Se vilket abonnemang som passar din familj.