Så vårstädar du mobilen

Mamma och döttrar ligger i gräset | vårstäda mobilen
Städgurun Marie Kondo har inspirerat en hel värld att rensa ut bland alla prylarna hemma. Men minst lika viktigt är det att rensa upp i mobilen. Här är tipsen på hur du gör en Marie Kondo städning i din mobil

 

Bilder
Det blir en hel del bilder och videofilmer med tiden. Det gör det både svårt att hitta i galleriet och tar upp massa utrymme i din mobil. Ladda upp de bilder du vill spara på molnet och släng gamla bilder. Ingen behöver 40 likadana selfies, spara den som blev bra.

Appar
Behöver du verkligen alla appar i mobilen? Gå igenom vilka du använder, rensa ut de du int har någon nytta av och sortera dina appar i mappar så att du faktiskt kan se bakgrundsbilden.

Media
Vi laddar gärna ner våra Spotify-listor, poddar och favoritserier. Men det tar upp mycket plats i mobilen. Om du tar bort listorna och avsnitten du redan tittat på så kommer mobilen genast kännas lättare.

Kakor
Vissa sidor kanske du känner för att spara som favoriter i webbläsaren men att rensa cookies och webbhistorik kan göra under för både sinnet och mobilminnet.

Gamla meddelanden
Vi har en tendens att spara gamla chatt-trådar i all evighet. Men du kanske inte riktigt har behov av att veta vad du skrev med en kollega för fem år sen. Eller det där exet som du inte hört av på flera år? Rensa ut de gamla meddelandetrådarna och passa också på att radera numret till exet, det kan spara både huvudvärk och minne.

Gör mobilen vårfin
Ta en fin vårbild och byt ut bakgrunden i mobilen. Ett nytt skal kan bli pricken över i:et. Eller varför inte testa att byta mobil varje vår? Det gör du enkelt med Telenor change.

Gör mobilen vårfin med ett nytt skal