Så får du en bättre tågluff med familjen

Familj på tågluff
Var femte svensk väljer att resa med tåg på semestern i år och allt fler väljer att ge sig ut på en tågluff med familjen.  Och det är både enkelt och roligt, men det kan vara bra att ha koll på vissa saker. Här får du de bästa tipsen för en lyckad familjesemester.

 

Italien, Balkan eller Spanien?
Med en enda biljett kan man åka tåg genom stora delar av Europa så det finns en hel del att välja och vraka mellan. Ni kan till exempel välja att resa via Hamburg och Paris och avsluta med några dagars semester i Barcelona. Eller varför inte ta tåget till Aten eller Venedig? På Interrails hemsida kan du enkelt se vilka resvägar du kan ta genom Europa eller med appen Rail planner.

Planera resdagar
Vilken biljett man ska köpa beror på hur många resdagar man kommer att ha. Till exempel att man ska åka tåg under 5 dagar på en månad. Så det är viktigt att räkna ut resdagarna innan man köper biljetterna. Tänk också på att även om barn under 12 år åker gratis så måste de måste ha egna biljetter

Reservera platser
På de flesta tåg behöver man inte reservera platser men vill hela familjen hålla ihop under resan är det bäst att boka platserna i förväg.

Njut av resan
Även om man kanske planerar att avsluta resan med en veckas sol i Spanien eller Grekland så finns det mycket att upptäcka på vägen dit. Njut av några dagar i Hamburg, Paris eller känn stadspulsen i Belgrad eller Wien.

Ta nattåget
Det kan vara skönt med en paus från långa dagar med tågresor. Därför kan det vara perfekt att boka platser med nattåg på någon av de flera sträckor där det finns.

Det nödvändiga
Tänk på att inte packa för mycket, det mesta kan man i värsta fall köpa i princip överallt. Att alltid ha med sig vatten och till exempel torkad frukt och nötter är bra. Men pass, biljetter, laddare, hörlurar, mobiler, powerbank och ett familjeabonnemang med fri roaming i hela EU är det ni inte får glömma. 

 

Vilket abonnemang passar din familj bäst? 

 

Gör vårt familjetest och få en personlig rekomendation om vilket abonnemang som passar din familj.