APN

Höj säkerheten så endast behöriga får åtkomst till internet. De mobila terminalerna ansluts mot företagets unika anslutningspunkt (APN) i Telenors mobilnät. Överför data via en säker förbindelse som terminerar i en router som ägs av Telenor eller så termineras den direkt i utrustning som ägs av företaget. Vill ni ha en redundant lösning erbjuder vi det.

Högsta möjliga säkerhet

Det är den unika anslutningspunkten som tryggar säkerheten. För att säkerställa att endast behöriga får åtkomst sker en behörighetskontroll i anslutningspunkten vid varje uppkoppling. Du väljer själv vilka abonnemang som ska ha tillgång till anslutningspunkten. Identifiering av användarna kan också göras med hjälp av radius. Från vårt mobilnät tunnlas och krypteras trafiken med hjälp av IPSec till ert lan.

Olika APN-tjänster

Egen anslutningspunkt

Med egen anslutningspunkt får du tillgång till Internet via ett eget APN (Access Point Name) hos Telenor (t ex företaget.apn.telenor.se). Du bestämmer vilka användare som ska ha tillgång till APN:et. Detta definieras i Telenors nät och därmed höjs säkerhetsnivån ytterligare. Du specificerar också vilken typ av säkerhetsprotokoll som ska användas för trafik in mot det egna nätverket. Eventuell säkerhetslösning installeras och sköts av kunden.

Internet (APN: internet.telenor.se)

Detta APN ger de mobila enheterna obegränsad åtkomst till internet och det kan liknas vid ett traditionellt internet-abonnemang för fast telefoni eller bredband. APN:et ger enkel och snabb åtkomst till internet och man tilldelas en dynamisk publik IP-adress. Det lämpar sig främst för företag som vill ha åtkomst till sitt nätverk via internet och då vill använda sig av befintlig säkerhetslösning. APN:et erbjuder skydd mot PING. Företaget styr genom exempelvis säkerhetsprotokollet IPSec vilka som ska komma åt det interna nätverket.

Publik (APN: public.telenor.se)

De mobila enheterna tilldelas en dynamisk publik IP-adress vilket är lämpligt för vissa applikationer. Detta APN ger obegränsad åtkomst till internet och man kan nå mobila terminaler ifrån ett nätverk. Det finns inte heller några begränsningar gällande portar eller protokoll och den kan användas för anslutning till företagets interna nätverk (LAN). Tjänsten passar främst applikationer som kräver en publik IP-adress.

Statisk Publik IP (APN: static.telenor.se)

De mobila enheterna tilldelas en statisk Publik IP-adress med direkt åtkomst till internet utan brandväggsskydd. Detta APN gör det möjligt att nå de mobila enheterna utifrån internet (om de finns aktiva i APN:et med en PDP Context), detta APN lämpar sig för lösningar där kommunikationen behöver kunna initieras från både server och den mobila enheten.

Alltid hos Telenor

Helhetslösningar för företaget

Helhetslösningar för alla företag
Våra helhetslösningar 

Kundservice alltid öppet

Kundservice öppet dygnet runt
Till kundservice

Stabilt och säkert nät

Stabilt och säkert nät
Vårt nät

Kontakta oss
Företagsrådgivare hos Telenor

Personlig företagsrådgivare

Har du frågor kring ditt abonnemang eller din faktura? Ring vår kundservice på 0200-15 90 88 så hjälper vi dig.

Vill du komma i kontakt med någon av våra kunniga säljare för pris- och offertförfrågningar eller få personlig rådgivning kring vilka lösningar som passar dig och ditt företag bäst?
Lämna dina uppgifter i vårt formulär så hör vi av oss inom kort.

Fyll i kontaktinfo här