Kundanpassat fiber

Bredband företag fiber är vår mest kompletta bredbandslösning. Här finns tjänster som kan anpassas och utvecklas med er verksamhet, som exempelvis garanterad tillgänglighet (SLA) och redundans.

Bredband Företag fiber är en enkel, snabb och stabil bredbandstjänst med upp till 10 Gbit/s.

Internet Connect har bandbredd upp till 10 Gbit/s, som ger möjlighet till fler tilläggstjänster så som redundans och IPv6.

 • Driftsäkert med hög SLA
 • Upp till 10 Gbit/s
 • Fri support

Kontakta oss för prisAlternativ & priser

Bredband fiber 10

Ned: 10 Mbit/s Anslutning: Offert
Upp: 10 Mbit/sPer månad: Offert

Bredband fiber 100

Ned: 100 Mbit/s Anslutning: Offert
Upp: 100 Mbit/sPer månad: Offert

Bredband fiber 1000

Ned: 1 000 Mbit/s Anslutning: Offert
Upp: 1 000 Mbit/sPer månad: Offert

Bredband fiber 10 000

Ned: 10 000 Mbit/s Anslutning: Offert
Upp: 10 000 Mbit/sPer månad: Offert

Leverans och teknik

  Så levereras ditt bredband 

  1. Vi beställer fiberaccess till din fastighet
  2. En koordinator håller kontakt med dig för att planera installationsdatum
  3. Fiberaccessen levereras
  4. Om du har beställt installation av fastighetsnät så installeras det
  5. En tekniker kommer till er lokal för att montera och aktivera den kundplacerade utrustningen

  Fastighetsnät
  Det kommer att behövas ett fastighetsnät mellan accessleverantörens avlämningspunkt i din fastighet och lokalen du sitter i. Om det redan finns ett fastighetsnät kan detta ofta användas. Om det inte finns kan du beställa det av oss.

  IP-adresser
  Både Bredband Företag fiber och Internet Connect levereras med fasta IP-adresser. Fasta IP-adresser tilldelas efter behov och enligt det regelverk som RIPE upprättat. Ansökan om IP-adresser görs genom särskilt formulär som tillhandahålls av Telenor. En fullständig ansökan är en förutsättning för att adresser ska kunna tilldelas. Ansökans godkännande bedöms från fall till fall. Avgörande faktor för godkännande är att kunden lyckats påvisa ett behov av ansökt antal IP-adresser. Om ert behov av IP-adresser förändras efter initial ansökan kan ni ansöka om ytterligare IP-adresser mot en administrativ kostnad.

  IPv6
  Internet Connect levereras alltid som dual stack dvs med både IPv4 och IPv6.

  Redundans och SLA
  Internet Connect kan levereras med flera olika servicenivåer beroende på när din verksamhet är igång, upp till dygnet runt alla dagar. Om du vill höja säkerheten kan du välja att köpa redundans och därmed få en högre garanterad tillgänglighet. Det finns olika nivåer av redundans att välja på.

  Val av tjänst
  Om du ska välja Bredband Företag fiber eller Internet Connect beror på dina behov. Båda tjänsterna använder samma accessformer och produceras i Telenors stabila IP-nät. Båda tjänsterna ger ett stabilt, snabbt bredband med garanterad tillgänglighet och fasta IP-adresser. Internet connect ger fler möjligheter till högre tillgänglighet och redundans. Internet Connect ger också möjlighet till fler varianter av "professional services" om du vill ha uppföljning och statistik på ditt bredband. Om du vill använda dynamisk routing eller IPv6 är det Internet Connect som gäller.

Utökad SLA

Till Internet Connect finns flera varianter av SLA att välja på. Det går att välja till längre servicetid och högre tillgänglighet. Vissa SLA-nivåer knyts till realiseringskrav, exempelvis byggs den högsta SLA-nivån med fullständigt skild framföring hela vägen.

Vi vägleder dig och ditt företag

Madeleine, Andreas och Fredrik är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.

Tips

Vilken bredbandshastighet behöver ditt företag?

Hur snabbt bredband du och dina kollegor behöver beror såklart på vad ni ska använda bredbandsuppkopplingen till och hur många användare ni är. Gör vårt snabbtest och få en rekommendation direkt.

Alltid hos Telenor

Helhetslösningar för företaget

Helhetslösningar för alla företag
Våra helhetslösningar 

Kundservice alltid öppet

Hjälp och support på dina villkor
Till kundservice

Personlig rådgivning

Personlig rådgivning
Vi kontaktar dig