Colocation

Med Colocation placerar ni företagets kommunikations- och datautrustning i någon av våra säkra serverhallar som också erbjuder trygg anslutning till ett av Nordens modernaste kommunikationsnät.

Tips!
Ta hjälp av våra fem frågor när du ska hitta rätt nätverkslösning för just ert företag.

Ikon som föreställer ett hus

Säker placering av er kommunikationsutrustning

För att åstadkomma en stabil och säker infrastruktur för företagets kommunikationslösning behövs en bra miljö för företagets kommunikations- och datautrustning, både ur prestanda- och säkerhetssynpunkt. Genom att placera utrustningen i en av Telenors serverhallar kan vi erbjuda garanterad säkerhet, kyla, skyddad kraft samt omfattande brand- och skalskydd. Du undviker också de investeringar och löpande kostnader som etablering och drift av en egen datahall kräver. Istället kan du låta oss tillhandahålla inplacering till en fast månadskostnad.

Telenor Colocation ingår placering i en säker serverhall med låsbart skåp/rack. Ikon som föreställer ett hus

Direkt anslutning till vårt nordiska nät

I tjänsten Telenor Colocation ingår placering i en säker serverhall med låsbart skåp/rack. Hallen har stabil strömförsörjning och bevakning dygnet runt av säkerhetsklassad personal. Våra serverhallar finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hallarna är strategiskt placerade i direkt anslutning till Telenors nordiska nät. Detta gör det enkelt att ansluta till Telenors nätverks- och kommunikationstjänster med bästa tänkbara prestanda och trygghet.

Fem frågor inför upphandling av nätverk

Säker och stabil väg till molnet, ständig uppkoppling, WiFi för besökare, hög säkerhet och rätt kompetens. Det ställs höga krav på företagets nätverk. Upphandla rätt nätverkslösning med hjälp av våra fem aktuella frågeställningar.
Läs mer och ladda ner här

Colocation hos Telenor:

 

  • Brandklassad datorhall med högsta skyddsnorm
  • Larm och bevakning dygnet runt
  • Eget låsbart skåp/rack
  • Säkerhetsklassad personal
  • Alltid rätt temperatur och luftfuktighet
  • Strömförsörjning via stabil UPS-lösning (Uninteruptable Power Supply System)

LAN/Wireless LAN

Telenors tjänster LAN och Wireless LAN möjliggör en stabil och bekymmersfri drift av företagets lokala nätverk, såväl trådbundet som trådlöst levererad i en komplett funktion. 

Fast bredband

Med vår bredbandslösning Internet Connect får ditt företag en snabb och säker internetanslutning via fiber. Vi kan leverera hastigheter upp till 10 Gbit/s och med olika servicenivåer.

Säkerhetstjänster

Telenor erbjuder en rad olika säkerhetstjänster -  brandväggslösningar, skydd mot överbelastningsattacker (DDoS) och säkra anslutningar till molntjänster.