Contact Center

Kundservice kan jobba var som helst, när som helst. Telenor Contact Center är helt molnbaserad och du kan administrera alla kanaler från samma plattform. Du får snabbt en överblick och kan prioritera ärenden, oavsett kanal. Integrera all teknologi du behöver i ditt kontaktcenter. 

Contact Center

Skalbar molntjänst för alla kanaler i kundservice

Översikt i realtid, köer, SLA-nivåer och statistik

Callback, medlyssning och CRM-integrationer


Alla kanaler och funktioner du kan välja i Contact Center:

Chatt

Chatt

Chatta med flera kunder samtidigt, ställ frågor på kö eller skicka vidare chattfrågor till medarbetare med rätt kompetens. Möjligheterna är obegränsade. 

Telefonist

Tal

Personlig och professionell kundservice via telefon. Effektiva verktyg för att hantera förfrågningar, inspelningar och transaktioner direkt i molnet. 

e-post

E-post

Omdirigera och köa e-postförfrågningar, skapa en personlig kö och ta emot fax via e-post. Avancerad routing, schema-läggning och CRM-åtkomst. 

Sociala medier

Sociala medier

Det är viktigt att ha en närvarande kundtjänst i sociala medier. Effektivisera arbetet för att kunna svara snabbt, bygga nätcommunities och öka kundlojaliteten.

Sms

Sms

Utnyttja kraften i sms-kommunikation. Gör kundnöjdhetsmätningar efter samtal, skicka påminnelser, aviseringar och spåra interaktioner.

Vi vägleder dig och ditt företag

Våra personliga företagsrådgivare hjälper dig och ditt företag att ta fram skräddarsydda lösningar som möter era unika affärsbehov. Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

Molnbaserad kundservice

Administrationsportalen

Du får en snabb översikt av alla ärenden oavsett kanal. Prioritera ärenden, skapa rapporter och övervaka aktiviteter i realtid. Det enda som behövs är en internetuppkoppling. Läs mer i produktbladet.

Kundtjänst

Utöka din växellösning

Contact Center integreras med Telenor One X växel. Jobba effektivare genom att samla allt i en applikation. Kontakta en företagsrådgivare så hjälper vi dig.