E-sim för företag

Skippa plastkortet. E-sim är ett inbyggt simkort direkt i din mobil, surfplatta eller smarta telefon.

Kvinna på tåg med smarttelefon

E-sim, embedded sim, är ett inbyggt simkort direkt i din enhet. Informationen sparas direkt i enheten. Du behöver alltså inte installera ett externt och fysiskt simkort för att kunna messa, ringa och surfa. All information och inställningar finns redan i ditt e-sim.

Smarta klockor

Fördelar med e-sim

  • Ett e-sim gör att även små enheter, som smarta klockor, kan få mobilnätsuppkoppling

  • Det är bättre för miljön. Mindre plast och metaller går åt vid tillverkningen

  • Ett e-sim kräver betydligt mindre plats än ett vanligt simkort, vilket underlättar för framtida enheter som smartklockor och produkter inom IoT

Beställ och byt till e-sim

För dig som företagskund erbjuder vi e-sim till smarta klockor, mobiltelefoner och surfplattor.

Apple eller Samsung watch

Med e-sim och tjänsten Mobiluppkoppling klocka kan du koppla upp din Apple Watch eller Samsung Galaxy till mobilnätet.

Mobiltelefoner och surfplattor

Byt från ett vanligt simkort till e-sim i mobiltelefoner och surfplattor som stödjer e-sim.

Framtiden med e-sim

Betyder det att alla vanliga simkort försvinner nu? Inte riktigt. Många enheter kommer i framtiden att använda e-sim, t.ex. de flesta enheter inom IoT (Internet of Things). Det kommer att finnas behov och användningsområden. Bilar, drönare, larmsystem, trafikljus... Det här är bara början.

 

Vanliga frågor om e-sim

  • Det finns många enheter på marknaden som har stöd för e-sim. Till exempel alla iPhones från och med X och framåt, samt Samsungs Galaxy S20, S21, S22 och S23-serier.

  • Det brukar sägas att e-sim är säkrare än traditionella sim-kort. Det går till exempel inte att stjäla ett e-sim eller flytta det från mobilen. Den information som skickas till och från ett e-sim är krypterad.

  • Ett sim-kort behövs för att identifiera användaren. Till sim-kortet kopplas det mobilnummer som hör till abonnemanget. Sim-kortet gör det möjligt för en mobil enhet att ansluta till operatörens mobilnät.