Design på distans

Design på distans

När Josefin Runquist 2015 vann Show Up Fashion Award tillsammans med sin vän Moa Antonsson gjorde de slag i saken och startade klädmärket di.stort. Med hjälp av sin webbshop och digital teknik lyckas de jobba tätt ihop trots att över 30 mil skiljer dem åt.

Hisspitch
– Vi skapar exklusivt street wear för herrkläder. Målgruppen är män som trivs i sin street wear-stil men känner att de behöver byta ut luvtröjan mot något lite vuxnare som de ändå trivs och känner sig bekväma i.

Mål
– Idag säljer vi alla kläder via webbshop men vårt korta mål är att komma in i någon butik. Mer långsiktigt vill vi finnas i alla de butiker som delar vår syn på mode, oavsett var i världen det är. Och givetvis vill vi ha en flagship store i framtiden.

Tips
Var öppen för att lära dig nya saker. Lyssna på andra och lär dig av dem.
Ha roligt och tro på det du gör. Ett bra självförtroende hjälper till.
Knyt kontakter. Alla kontakter är värdefulla, även de som vid första anblicken inte ser ut att vara det.

Fun fact
Har ett "distansföretag". Ett begrepp som Josefin myntat och som har paralleller med ett distansförhållande. De jobbar i två olika städer, Malmö och Borås, vilket gör att de kan knyta fler kontakter snabbare. Och kontakten sinsemellan sköter de via datorn, där det mesta av jobbet ändå görs.
Vann hösten 2015 tävlingen Show Up Fashion Award.
Josefin har utöver di.stort ett företag som gör personliga barnböcker.

Publicerad den 12 juli 2016

Fakta

Ort: Malmö och Borås
Företag: Di.stort
Grundare: Josefin Runquist, VD och Moa Antonsson, designchef
Grundat: Hösten 2015

Kontakta en företagsrådgivare

Få personlig rådgivning för ditt företag av våra kunniga säljare. Ring oss, besök butik eller lämna dina uppgifter i vårt formulär så hör vi av oss.

En skräddarsydd affärsidé

En skräddarsydd affärsidé

Att hitta rätt storlek när du handlar på nätet borde vara enklare. Den slutsatsen drog Emil Erne efter att ha skickat tillbaka sex kavajer som han beställt hem. Insikten ledde till idén om Perfit; en app som hjälper e-handlare att få bättre lönsamhet, minskar antalet returer och skapar nöjdare kunder.

Bra digital ledare

Så blir du en bra digital ledare

Sitt inte själv som chef med din digitala ångest. Våga testa nya arbetssätt tillsammans med dina medarbetare och var inte rädd för att misslyckas. Det är grundtipset från sex olika digitala ledare.

Mötestjänster

Samarbeta med kollegor och kunder oavsett var ni befinner er. Med våra mötestjänster sparar du restid, reskostnader och dessutom är det snällare mot miljön.

Läs mer om Mötestjänster