Smartare tillverkningsprocess 

Att med IoT få en mer effektiv produktion och minska kostnader är självklart en bonus men de tillverkare som förstår Internet of Things fulla potential kommer att kunna skapa helt nya produkter, bygga servicebaserade affärsmodeller kring produkterna och hitta nya intäktsströmmar.

Uppgifter kan utföras på distans  efter behov

Sensorteknik och uppkoppling gör att många uppgifter kan utföras på distans eller endast vid behov efter att de uppkopplade enheterna gett feedback. Besparingar för minskat underhålls- och servicebehov är den mest uppenbara fördelen med industriell IoT. Nästa steg för uppkopplad tillverkning är att utnyttja informationen för att ytterligare optimera verksamheten, använda resurserna på ett effektivare sätt och undvika driftstopp.

Användningsdata i realtid

Innan hade tillverkaren ingen kontakt med slutanvändaren efter att produkten levererats. Idag, med allt högre hastighet och bättre täckning, kan uppkopplade produkter som lämnat produktionen ge tillverkarna information i realtid hur de används och fungerar. Användningsdata tar produktutvecklingen till helt nya nivåer. Via eftermarknadstjänster och appar kan tillverkarna skapa livslånga relationer med slutanvändarna och börja bygga vertikala affärsmodeller. Flexibiliteten hos en uppkopplad produkt gör det lättare att uppfylla kundernas behov och att differentiera sig på marknader.

Implementera IoT med hjälp av Telenor

De vanligaste hindren för att implementera IoT i tillverkningsindustrin är brist på kunskap och resurser. Därför bör tillverkarna välja en extern partner med den kompetens som redan finns. Utöver tekniken, det vill säga all nödvändig sensorteknik, programvara och enhetskontroll och tillgång till tillförlitliga uppkopplingar så har Telenor branscherfarenhet och insikt i nya trender. Det gör att vi kan skapa en IoT-lösning anpassad för era behov som växer och utvecklas med tiden.

Nedan kan du läsa mer om hur tillverkare kan använda IoT för att omvandla sin verksamhet:

Ny rapport om 5G och IoT

Sju möjligheter med 5G och IoT för tillverkningsföretag. Ta nästa steg mot Industri 4.0 med hjälp av vår senaste rapport.

Är ditt företag redo för IoT?

Boka rådgivning med en av våra IoT-specialister. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just er verksamhet.