Aktivera ditt bredband

Följ stegen nedan för att komma igång med din internetuppkoppling.

Är du privatkund - gå vidare här >


TNSE_960x540_backside_connect.jpg

 • Koppla in nätverkskabeln

  Stoppa in nätverkskabeln med röda kontakter i det röda uttaget på routern. Den andra änden stoppar du in i bredbandsuttaget på väggen eller i tjänstefördelaren.

  Koppla därefter in strömadaptern i eluttaget samt i strömingången på routern. 

 • Välj wifi eller kabel

  Vill du använda dig av wifi? Välj då Telenors trådlösa nätverk i mobilens eller datorns inställningar. Nätverkets namn (SSID) och lösenordet (Wireless key) hittar du på routerns undersida. 

  Tips! Om det finns en QR-kod på undersidan av routern kan du skanna den för riktigt smidig uppkoppling.

  Wifi-inställningar i Windows 
  Wifi-inställningar i Mac 
  Wifi-inställningar i Android 
  Wifi-inställningar i iPhone/iPad 

  Om du inte vill ha wifi sätter du bara in nätverkskabeln med gula kontakter mellan datorn och routern. Den ska sitta i ett av de gula uttagen.

 • Ansluten via Telenors fiber

  Om du är ansluten till Telenors fiber och har beställt bredband behöver du aktivera bredbandet för att kunna surfa. Du aktiverar ditt bredband genom att ansluta till din router med wifi eller via kabel. Gå sedan in på aktivering.telenor.se och skriv in  det användarnamn och lösenord du fick i startpaketet/välkomstbrevet. Vänta cirka 15 minuter och starta sedan om all utrustning. Klart!

 • Ansluten till öppen fiber

  Om du är ansluten till öppen fiber tar det 1-5 dagar innan ditt bredband aktiveras. Hur lång tid det tar beror på vilket nät du är ansluten till.