Vad är roaming?

Roaming kommer från det engelska ordet för vandring. Och det är just vad det handlar om – att vandra runt mellan olika nät. I EU/EES roamar du utan extra kostnad. Du kan alltså surfa och ringa som hemma.

När vi pratar om roaming menar vi oftast att du är utomlands och använder dig av ett utländskt nät för att surfa, ringa, sms:a och mms:a. Vi har avtal med mobiloperatörer utomlands som gör att du kan göra allt detta utan att behöva tänka på det. Det du däremot bör tänka på att det är säkrare att surfa med roaming än med wifi.

Känn dig trygg att använda mobilen för både samtal och surf i EU/EES.

Sommaren 2017 infördes en ny EU-reglering ("Roam like at home"). Den innebär att vi kan ringa, surfa, sms:a och mms:a precis som hemma när vi reser inom EU/EES. Det enda du behöver tänka på är att slå på data-roaming i din mobil.

Så slipper du obehagliga överraskningar på fakturan

Att surfa utomlands har länge förknippats med höga och oförutsedda kostnader. Och visst är det dyrt att använda roaming i vissa länder. Så för att skydda dig från obehagliga överraskningar har vi:

  • Spärrat surfen i de länder där roaming är som dyrast.
  • Lagt en automatisk surfspärr på ditt abonnemang. Det betyder att om du surfar utomlands för 625 kr (500 kr exkl. moms) under samma månad, spärrar vi dig från att surfa vidare. Läs mer om hur saldospärr för surf fungerar, och om hur du tar bort spärren om du vill. 
  • Tagit fram tjänsten Surfpaket. Du som köper ett surfpaket betalar ett fast pris för en viss surfmängd som du kan utnyttja i två veckor. Läs mer om Surfpaket.

I Benin, Djibouti, Ekvatorialguinea, Guam, Guinea, Jemen, Laos, Libyen, Maldiverna, Namibia, Nya Kaledonien, Syrien, Togo kostar surfen 159,20 kr/MB (exkl. moms). Därför har vi spärrat surfen per automatik. 

Mitt Företag

Logga in

Chatta eller ring

Kontakta oss

Fler sätt att nå oss

Våra kontaktuppgifter