Information byte Telenor One 2.0 till Telenor One X

Telenor One X är ett helt nytt kommunikationsverktyg från Telenor. En del funktioner hanteras lite annorlunda än idag och en del inställningar behöver justeras. För att underlätta för dig som användare har vi sammanställt information kring övergången från Telenor One 2.0 till Telenor One X.

Hänvisning
Denna tjänst ersätts med den nya integrerade hänvisningstjänsten i Telenor One X. All hänvisning hanteras direkt i antingen Appen Telenor One X i mobilen eller i datorklienten. Om ni har flera nummer till samma användare kan ni administrera aktuella nummer för hänvisningen i ”Mitt Företag”.

En skillnad är att funktionen ”Öppen Hänvisning” inte finns i Telenor One X utan varje användare kan istället lägga till en lista på nummer i ”Mitt Företag” under fliken inställningar. Dessa nummer ringer igenom den satta hänvisningen och på detta sätt kan alltid förskola, den viktiga kunden, partner osv komma fram.

Menyval
Alla inställningar finns kvar på ert befintliga Menyval så ni behöver inte vara oroliga för någon nedtid vid ett byte till Telenor One X från Telenor One 2.0.

Gruppnummer
Alla inställningar finns kvar på era befintliga Gruppnummer så ni behöver inte vara oroliga för någon nedtid vid ett byte till Telenor One X från Telenor One 2.0.

Kontaktlista
Telenor One X har en helt ny kontaktlista. Alla användare på företaget läggs automatiskt in i den globala adressboken men användaren kommer att behöva lägga till egna kontakter samt favoriter igen. Kontakterna som ligger lokalt på användarens mobil och dator kan även läggas till som favoriter. Observera, lokala kontakter läggs inte till per automatik på den andra enheten.

Röstbrevlåda
Telenor One X har en helt ny röstbrevlåda. Alla meddelanden och inspelade hälsningsfraser försvinner vid driftsättningen. Er nya röstbrevlåda nås antingen via 888 eller på det vanliga numret +46733222888. Funktionen i sig har blivit mer användarvänlig och meddelanden kan enkelt lyssnas av både via appen eller datorklienten. Där finns det möjlighet att enkelt spola fram och tillbaka, ladda hem ljudfiler och skicka till mejladresser.

Vidarekoppling/Medflyttning
Inställningarna försvinner i och med bytet och måste göras om.

Samtal väntar
Inställningarna försvinner i och med bytet och måste göras om.

Återuppringning
Inställningarna försvinner i och med bytet och måste göras om.

Utökad nummervisning
Befintlig inställning ligger kvar för utökad nummervisning.

Kortnummerplan
Kortnummerplan kommer att flyttas med till Telenor One X.

Telenor One X App
Telenor One X har en egen app som kan laddas hem via App Store eller Google Play.

Telenor One X har ingen app för smartklockor initialt, däremot fungerar självklart notifieringar på klockorna.

Datorklient - Softphone
Med Telenor One X får alla användare tillgång till en datorklient som självklart kan användas som Softphone. Den tidigare softphonen kommer inte att fungera med Telenor One X utan ersätts med klienten som kan laddas hem här: Ladda ner datorklienten

Mitt Företag
Användaren måste verifiera sitt nummer på nytt till Connect ID och därmed inloggningen till Mitt Företag.

Faktura
Befintlig fakturacykeln behålls.

Spärrtjänster
Tjänsten avslutas och tas bort från abonnemangen.

Sim-kort
För att säkerställa en smidig övergång kommer ni inte att behöva byta sim-kort.

Tvillingkort
Tvillingkort kommer att migreras över till ett extra data-sim.