MDM - få full kontroll på företagets mobila enheter

Det mobila arbetssättet ställer krav på hanteringen av mobila enheter. MDM – Mobile Device Management – blir allt mer aktuellt och en viktigare del av den mobila IT-lösningen. Telenor MDM är en skalbar och molnbaserad lösning som ger ditt företag full kontroll och hög säkerhet.

 • Komplett hantering av mobila enheter och appar av företagets alla mobiler och surfplattor.
 • Enkelt och utan investering i hårdvara och användarlicenser – vi levererar tjänsten som en molntjänst.
 • God kostnadskontroll tack vare en låg fast månadskostnad per enhet. Med MDM har du även lättöverskådlig översikt över vilka enheter ni har, vilka som är aktiva och när det är dags att byta vilket underlättar vid budgetering och inköp.
 • Förbättrad säkerhet med fjärradering eller låsning av enhet så att inte känslig information kommer i fel händer om enheten förloras.
 • Stöder flertalet av alla mobiler och surfplattor med Android, iOS och Windows Phone.
Kontorsfrihet

Snabbguide för en lyckad upphandling av MDM


Överväger du en lösning för Mobile Device Management (MDM) eller har ni redan en MDM-lösning och undrar om den är rätt utifrån hur ni arbetar med mobil säkerhet idag?

Den här guiden hjälper dig att hitta den smidigaste, säkraste och mest kostnadseffektiva lösningen.

Önskar du personlig rådgivning för ditt företag?

Tips för en bra mobilpolicy


Med ett uppkopplat, flexibelt arbetsliv är det bra med konkreta riktlinjer för hanteringen av mobiler och surfplattor. Arbetsklimatet blir lugnare och det blir enklare att arbeta säkert och kostnadseffektivt.

Den här guiden ger förslag på ett antal frågeställningar som kan tas upp och besvaras i en mobilpolicy för att den ska bli ett värdefullt arbetsverktyg för medarbetarna.

Vanliga frågor

 • Vad är MDM?

  MDM står för Mobile Device Management. Här hanterar du företagets mobila enheter t.ex. iPhone, Android-telefoner och plattor. Det är även ett bra inventariesystem för att kontrollera och ha översikt över sin terminalpark.

 • Vad kan man göra med hjälp av Telenor MDM?

  Du kan styra vad användarna får installera för applikationer på sina terminaler, men även mailanslutningar och Wifi-inställningar så alla terminaler ansluter till korrekt Wifi.

 • Kan man ansluta sitt Active Directory till Telenor MDM för att populera systemet med användare?

  Ja, det är möjligt.

 • Om jag som företag behöver hjälp med att konfigurera och implementera Telenor MDM hos oss, hur gör jag då?

  Telenor kan hjälpa till med konfiguration och implementation av Telenor MDM för ditt företag.

 • Hur administrerar jag Telenor MDM?

  Telenor MDM är en molntjänst och administreras via en webbsida. Du behöver därför ingen egen infrastruktur för att komma igång med Telenor MDM.

Mobil VPN

Det finns många fördelar med att arbeta mobilt men det ställer också krav på säkerheten. Med Mobil VPN kan du ansluta trådlöst till företagets nätverk oavsett var du befinner dig vilket ger ett komplett skydd av er företagsinformation.

Mobila anslutningar 

Höj säkerheten så att endast behöriga får åtkomst till internet. Anslut dina mobila terminaler mot en unik anslutningspunkt (APN) i Telenors mobilnät. Du bestämmer själv vilka användare som ska ha tillgång till APN:et.

DDoS-skydd

Hur länge har din organisation råd att vara utan tillgång till nätet? Telenors DDoS-skydd övervakar oavbrutet ditt nätverk och stoppar skadliga attacker så att era kunder alltid har tillgång till de tjänster ni erbjuder på Internet.