Mobil som tjänst

Vi ser till att du alltid har en fungerande mobil, att du kan jobba smart och effektivt utan avbrott. Fokusera på affärerna, så sköter vi tekniken.

Mobila och flexibla arbetssätt ställer krav på att tekniken alltid fungerar. Med Mobil som tjänst kan du fokusera på annat, vår skräddarsydda helhetslösning tar hand om mobilernas hela livscykel. Från inköp till montering och installation samt utbyte och återvinning. Mindre strul, mindre administration och alltid tillgänglig.

Anpassning och utbyte

Mobila arbetssätten ställer krav på att man alltid är tillgänglig. Mobilen ska ha senaste programvaran och snabbt kunna bytas ut. Vi förmonterar, installerar och förkonfigurerar era mobiler samt har utbytestjänster för att minimera avbrott.

Återvinning och miljöhantering

Vi hanterar era gamla mobilerna på ett säkert och miljövänligt sätt. Telefonerna repareras för återanvändning eller används till reservdelar. Dessutom värderas mobilerna och du får in kapital till nya inköp.

Mobiltelefon i ficka

Säkerhet och kontroll

Företagsmobiler innehåller ofta känslig information. Därför är det viktigt att mobilerna är skyddade vid stöld eller förlust. Med Telenor MDM, vår smarta säkerhetslösning garanteras ditt företag full kontroll och säkerhet av era mobiler.

Skalbar helhetslösning för företagets mobiler

I vår helhetslösning Mobil som tjänst har vi samlat flera tjänster som effektiviserar din mobilhantering. Vi erbjuder möjlighet till finansiering via hyra, utbytesprogram, färdiginstallerade telefoner, säkerhetslösning för full kontroll och återlämning av begagnade mobiler. Vår helhetslösning är dessutom flexibel och skalbar för att passa just ditt företag.

 

Läs mer om de olika lösningarna

3 frågor till experten

Jerry Martinsson på Telenor svarar på frågor om hur effektiv hantering av företagets mobiler underlättar ett flexibelt arbetsätt.

Jobba smart utan avbrott

Läs mer om våra tjänster inom vår helhetslösning och hur de hjälper ditt företag att jobba smartare, mer effektivt och utan avbrott. 

Vanliga frågor och svar

 • Mobil som tjänst är en skalbar tjänst för hantering av mobilernas hela livscykel: från inköp och finansiering till anpassning och utbyte samt återvinning och miljöhantering. Allt efter ert företags specifika behov.

  • Mobil som tjänst underlättar flexibelt arbetsätt då vi ser till att du alltid har en fungerande mobil.
  • Vid leverans är din nya mobil redo att användas direkt då den är färdiginstallerad, förmonterad och uppdaterad med senaste programvaran och skulle din mobil gå sönder byts den ut direkt.
  • Med vår säkerhetslösning MDM är din företagsinformation alltid säkrad om mobilen skulle komma bort. 
  • Du slipper använda dyrbar tid till administration och hantering av företagets mobiler samt upplever mindre strul. 
  • Istället för att din begagnade mobil ligger och skräpar ser vi till att den repareras för återanvändning eller används till reservdelar. Bättre för miljön, men även för ditt företag som kan använda mobilens värde som kapital till nya inköp.
 • Vår utbytestjänst är den absolut smidigaste lösningen om du vill minimera tiden utan en fungerande telefon. Är oturen framme och du har vår utbytestjänst skickar vi en ersättningstelefon till dig direkt, som är förkonfigurerad och klar att använda. Den trasiga mobilen skickas dessutom in för reparation först när du har fått ersättningstelefonen. Förlängd garanti ingår och försäkring mot kross- och fuktskador kan väljas till.

  

Vad behöver ditt företag?

Har du frågor om vilken lösning som passar ditt företag bäst, kommande upphandlingar eller pris- och offertförfrågningar? Kontakta oss om du vill prata mer om ert företags möjligheter.

Våra lösningar för effektivare mobilhantering


Här kan du läsa mer om våra tjänster för effektiv mobilhantering och få fler skäl till varför du ska välja vår helhetslösning.

 

Mobiler och tillbehör

Mobiler och tillbehör

Att uppgradera din utrustning är enkelt hos Telenor. Som kund hos oss har du tillgång till ett brett sortiment av telefoner och tillbehör och självklart alltid tillgång till de senaste produkterna. Handla dessutom snabbt och enkelt i webbutiken som anpassas efter företagets behov.

Samarbete och support

Samarbete och support

Vi finns vid din sida under hela avtalstiden för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt. Vi jobbar efter en väl inarbetad samverkansmodell vilket innebär en leverantör, ett telefonnummer och regelbundna personliga möten med ett dedikerat kundteam.

Konfiguration

Mobiler klara att använda

Med vår helhetslösning behöver du inte ägna tid och energi på att få igång nya mobilen. Mobilen levereras färdiginstallerad, förmonterad och uppdaterad med senaste programvaran. Klar att använda direkt! Jobba smartare och effektivare.

Säkerhet och kontroll

Säkerhet och kontroll

Med MDM är företagsinformationen alltid säkrad om mobilen skulle komma bort. Tillsammans med asset management-verktyget där du kan se beställningshistorik och ekonomisk status får du dessutom bra kostnadskontroll och helhetsbild över företagets mobila enheter. 

Logistik och sampaketering

Logistik och sampaketering

Telenor samarbetar med flera transportföretag vilket ger möjlighet till snabba och flexibla transportalternativ. Vi erbjuder standardleverans inom Sverige och Europa, bud inom Stockholm/Mälardalen och sampaketering. Fraktsätt väljs i samband med orderläggning.

Utbytestjänster

Utbytestjänster

En mobil som går sönder eller behöver lämnas in för reparation måste naturligtvis bytas ut. Har du valt vårt utbytesprogram ersätter vi den trasiga mobilen direkt, förkonfigurerad och klar att använda. Allt för att minimera tiden du är utan en fungerande telefon.

Köp och finansiering

Köp och finansiering

Vi erbjuder olika finansieringsalternativ och du väljer det som passar dig bäst. Hyr, köp på avbetalning eller köp mot faktura. Dessutom om du återlämnar din begagnade mobil för återanvändning kan mobilens värde användas för att finansiera nya inköp.

Garanti och service

Garanti och service

Fördelen med vår utbytestjänst är att du skickar in den trasiga telefonen för reparation först när du har fått en ersättningstelefon. Om du inte har utbytestjänsten och felet inte går under garantin får du ett kostnadsförslag som ska godkännas innan påbörjad reparation. 

Miljöhantering och återvinning

Återlämning och miljöhantering

Istället för att gamla mobilen ligger och skräpar rekommenderar vi dig att skicka den med vår förfrankerade miljöpåse. Mobilen inspekteras, värderas och återställs hos Telenors återvinningspartner. När det är klart kan du använda värdet av telefonen för att göra nya inköp.