Mobila privata nät

Privata nät blir allt viktigare för industriföretag som strävar efter konkurrensfördelar och även för lokala miljöer i behov av driftsäkra trådlösa nätverk med korta svarstider. Med mobila privata nät blir ditt företag konkurrenskraftigt i framtidens digitaliserade värld.

Bättre lönsamhet

Pålitlig uppkoppling

Ökad konkurrenskraft

Privata nät

Det här är Mobila privata nät

Tänk dig nästa generations köpcentrum, ett lager eller en fabrik – sådana miljöer behöver driftsäkra trådlösa nätverk med korta svarstider. Med 5G lägger vi grunden för framtidens häftiga digitaliserade värld där helt nya funktioner formas. Att investera i något som kompletterar befintliga WiFi, fiber och LTE/4G nätverk blir allt viktigare - och förutsättningarna låter nya affärsmodeller bli en del av vår vardag.

Guide: Privata nät
– gör dig redo för framtiden

Privata 5G-nät är nästa generations kommunikationslösning som kompletterar befintliga wifi- och fibernät samt ger ännu större säkerhet. Det är företagets egna mobilnät som används för att koppla ihop människor, maskiner samt stora och uppkopplade prylar. Läs mer om tjänsten i vår Privata nät-guide!

Vad är ett privat nät med Andreas Kristensson
Hur Mobila privata nät kan användas
Logistik inom IoT Privata nät

Logistik

Låt smarta robotar ersätta mänskliga uppgifter på lagret och låt människan styra robotens uppgifter via Fleet Management System istället. Eller låt AR berätta vart paket befinner sig, eller scanning av varor för att påskynda hanteringen av olika artiklar.

Tillverkning inom IoT Privata nät

Tillverkning

Tänk den tid som sparas med automatisk spårning av tillgång på råmaterial i fabriker. Eller tänk på möjligheterna att kunna hantera realtidsdata i enorma mängder – så att man vet direkt när det är fel på en maskin redan innan den går sönder. Eller faktumet att robotar och verktyg i tillverkningen kan funka på ett säkert sätt vid sidan av människan.

Sjukhus

Vårdpersonal spenderar idag ca 1/3 del av sin tid på att leta efter medicinsk utrustning eller flytta på patienter. Med hjälp av självkörande sjukhussängar och medicinutrustning som visar var den befinner sig så finns möjligheten att automatisera allt detta på ett säkert sätt. Även VR och AR kommer i framtiden att möjliggöra stöttning av operationer på distans.

Vi hjälper er att ta nästa steg!

Hos oss kan du både hyra och köpa ett privat nät. Våra IoT-specialister hjälper er att hitta bästa lösningen. Lämna dina uppgifter i vårt kontaktformulär så hör vi av oss inom kort. 

Kundcase

Trådlösa verktyg i 5G-fart

Vi har tillsammans med Atlas Copco ingått ett av världen första kommersiella 5G-avtal för industrin. Tillsammans med Fujitsu installerar och aktiverar vi nu ett privat 5G-nätverk i Atlas Copcos lokaler i Sickla i Stockholm.