SD-WAN

På väg mot molnet? Låt inte ett gammalt nätverk stoppa eller sakta ner digitaliseringsresan. SD-WAN är helhetslösningen som ger ditt företag ännu bättre prestanda, större flexibilitet än någonsin och säkerhet ända ut i det trådlösa wifi-nätet.

Person högt upp på bergtopp som tittar ut över moln

Telenor SD-WAN

Med Telenor SD-WAN får du ett hundraprocentigt fokus på säkerhet, flexibilitet och transparens så att ditt företag kan utvecklas, anställa och expandera helt utan orosmoln både inom och utanför Sverige.

Anpassat för molnet

Maximal flexibilitet

Avancerad säkerhet

Rader med containers från fågelperspektiv

Vad är SD-WAN?

SD-WAN står för Software Defined Wide Area Network. Med SD-WAN separeras kontrollfunktioner från hårdvara som används till tjänsten. Det är ungefär som att skilja hjärnan från musklerna.

SD-WAN hanterar trafik baserat på prioritering, servicekvalitet och säkerhetskrav i linje med företagets behov. Det gör att vi på ett mer intelligent, flexibelt och säkert kan styra och dirigera trafik över nätverket och i sin tur öka prestanda och minska IT-kostnader.

Fördelar med  SD-WAN 

Säkerhet

När fler tjänster och applikationer kopplas upp på kontoren och exponeringen mot Internet blir större – så ökar även de digitala hoten. Med Telenor SD-WAN ingår avancerade säkerhetsfunktioner som skyddar data och applikationer från skadlig kod, oavsett hur kontoret är anslutet till nätverket.

Transparens

Att förstå och kunna påverka hur företagsnätverket används är viktigt för att säkerställa att allt är som det ska och för att kunna skapa bättre användarupplevelser. SD-WAN ger dig kontroll över trafiken i ditt nätverk. I kundportalen får du insyn i vad nätverket används till och du kan följa status, prestanda och statistik. Med applikationsstyrningen kan du styra trafiken direkt mot molntjänster och få ut det mesta av dina applikationer.

Flexibilitet

Till skillnad från ett gammalt nätverk så ger SD-WAN utrymme för flexibilitet och snabba förändringar så att din verksamhet kan utvecklas, oavsett om det gäller expansion, nya applikationer eller arbetssätt. Varje arbetsplats, vare sig det är ett event, kontor eller butik kan ansluta sig till nätverket utifrån sina egna behov – fiber, 4G eller framöver även 5G.

Skräddarsytt för just ditt företag

Istället för att behöva hantera flera olika tjänster kan vi skräddarsy en helhetslösning utifrån era behov, oavsett bransch. Med Telenor SD-WAN kan du få både den support och service just ditt företag behöver. Det är en fullt managerad tjänst där vi kan sköta drift och övervakning 24/7.

SD-Branch
SD-branch via LAN

Komplett med SD-Branch

Med SD-Branch som tillägg får du en komplett helhetslösning. SD-Branch innebär att det lokala nätverket integreras i SD-WAN lösningen, via LAN eller Wifi. Kontakta oss så berättar vi mer om våra tilläggstjänster.

Kontakta oss

Vad är nästa steg för ert företag?

Jag heter Tomas Flodin och är en av Telenors experter inom säkerhet och nätverkstjänster. Kontakta mig om du vill prata mer om ert företags möjligheter.

Tips!

Vi hjälper er att hänga med

Hur säkert är ert nätverk? Stödjer det digitaliseringen? Gå mot nya tidens nätverk. Vi vägleder er rätt.