SafeZone

Telenors intelligenta säkerhetstjänst SafeZone skyddar dig och dina medarbetare mot de allra flesta cyberhot på mobilnätet, både hemma och utomlands. Då kan ni känna er tryggare i jobbvardagen och gå från oro till arbetsro.

Skydd mot cyberhot 24/7

Jobbar i bakgrunden

Ingen installation eller underhåll

SafeZone  mobilsurfa tryggare


SafeZone blockerar skadliga webbsidor och stoppar de flesta cyberattacker innan de når fram till dig i mobilnätet. Det är ett snabbt och enkelt sätt att skydda din verksamhet utan att behöva tänka på installation, uppdatering eller underhåll.

Med SafeZone blir avancerad säkerhet enkel.

SafeZone hindrar dig från att lämna ifrån dig känslig information på falska webbsidor eller hamna på sidor som sprider skadlig programvara. Det ger ett bra skydd mot:

 • Nätfiske
 • Malware
 • Ransomware-attack
 • Oönskade incidenter 

SafeZone är tillgänglig för alla med mobil internetåtkomst från Telenor, oavsett var du befinner dig.

Pris: 39 kr/mån


SafeZone på under två minuter


Hotbilden på nätet är i konstant förändring. Allt som krävs för att äventyra säkerheten på ditt företag är ett klick på en infekterad länk.

Här berättar vi mer om vår nya säkerhetstjänst SafeZone som kan skydda ditt företag från cyberattacker.

  

Vinner du mot hackaren?

I vårt säkerhetsquiz ställs du inför olika former av cyberhot internet. Kan du identifiera hoten och stoppa hackaren innan skadan sker?

  


Så här beställer du SafeZone

chatt_telefon_telenor_foretag_716x442.png

Beställ via chatt eller telefon

 

bli_kontaktad_foretagsradgivare_telenor_foretag_716x442.png

Bli kontaktad av företagsrådgivare

 

mitt_foretag_bestall_telenor_716x442.png

Lägg till tjänsten själv i Mitt Företag

 

  

Vill du ha mer information, råd eller hjälp med din beställning?

Prata med vår personliga företagsservice på telefon 020-222 222, chatta med oss eller kontakta din lokala Telenor-återförsäljare.

Välj det sätt som passar dig bäst.

Är du osäker om du redan har SafeZone aktiverat?

Här kan du testa! Tänk på att du behöver vara uppkopplad via mobilnätet när du testar.

  

Passa på att lägga till SafeZone när du byter telefon

Se hela vårt utbud av mobiltelefoner och jämför mellan de senaste modellerna från Apple, Samsung, Sony och Google och många fler.

Hitta den bästa jobbmobilen för dig!

Vanliga frågor om SafeZone

 • Alla som är företagskund hos Telenor kan använda SafeZone på mobil och mobilt bredband.

 • Den som har rättighet att lägga till och ta bort tjänster i Mitt Företag kan lägga till SafeZone på företagets mobilabonnemang.

 • Nej, i och med att SafeZone ligger i Telenors mobilnät är det viktigt att vara medveten om att SafeZone inte fungerar vid wifi-uppkoppling.

 • Ja, SafeZone inte tillgängligt när man använder wifi. SafeZone kan inte heller nyttjas om man använder någon form av VPN på sin mobila enhet. Det gäller all form av VPN inklusive Apples Privat reläservice på iCloud och Google Ones motsvarighet.

 • Om du har SafeZone och sätter upp en wifi-hotspot, eller mobil surfzon, så kommer alla som använder den hotspoten vara skyddade, även om de själva inte har SafeZone på sina abonnemang. De surfar på din mobila internetåtkomst och använder samma DNS:er, dvs SafeZones.

 • Ja, SafeZone fungerar utomlands så länge du är uppkopplad mot mobilnätet. Tjänsten kommer inte att fungera om du ansluter till ett lokalt wifi, vare sig på hotellet eller någon annanstans.

 • SafeZone påverkar inte hastigheten på laddningen av webbsidor.

 • När man tänker på datasäkerhet är det viktigt att tänka säkerhet i flera lager. Det finns ingen enskild tjänst som täcker ett företags alla säkerhetsbehov. SafeZone, eller en Secure DNS-tjänst, är ett naturligt skydd i första ledet som hjälper till att göra företaget mindre sårbart om en anställd skulle råka ha otur eller vara oaktsam och klicka på en osäker länk i sin mobil eller en mobiluppkopplad laptop.

  SafeZone fungerar bra tillsammans med andra säkerhetstjänster som till exempel en brandvägg för att säkra ett företags nätverk, men ersätter inte brandväggen eftersom denna har en rad andra egenskaper som SafeZone inte har – men tjänsterna kompletterar varandra väl.

 • Den här varningstexten innebär att din webbläsare inte kan verifiera certifikaten på en TLS-säker webbplats (https) som har blockerats av SafeZone. Det här är inget du behöver oroa dig över. För att undvika framtida felmeddelanden och komma direkt till SafeZones blocksida går det att installera ett webbcertifikat från Cisco, som är leverantör av den tekniska lösningen till SafeZone. Själva certifikatet hittar du här och installationsguide för både enskilda enheter och via Group Policy hittar du här

 • Nej, vi följer GDPR och sparar aldrig information om vilka sidor du besöker.

 • Du kan beställa SafeZone genom att ringa oss på 0200-159 001bli kontaktad eller chatta direkt. Du kan även lägga till tjänsten via vår självbetjäningsportal Mitt Företag.

  Så här 
  beställer du SafeZone Mitt Företag:

  1. Logga in i Mitt Företag.
  2. Välj det abonnemang som tjänsten skall läggas till på i abonnemangslistan under Hantera abonnemang > Abonnemang och användare.
  3. Välj fliken Tjänster.
  4. Klicka på Beställ under SafeZone.
  5. Tjänsten är nu tillagd till abonnemanget.

  När tjänsten är tillagd får du ett sms med information om att du nu surfar säkrare i mobilnätet med SafeZone från Telenor.

 • Du kan beställa ett nytt abonnemang med SafeZone genom att ringa oss på 0200-159 001bli kontaktad eller chatta direkt. Du kan även beställa via vår självbetjäningsportal Mitt Företag.

  Så här beställer du
   i Mitt Företag:

  1. Logga in i Mitt Företag.
  2. Välj Beställ abonnemang via menyvalet Beställ. 
  3. Välj lämpligt abonnemangserbjudande.
  4. I det fjärde steget i beställningsflödet, se till att SafeZone är markerat (tillagt till abonnemanget). 
  5. Fullfölj de avslutande stegen och godkänn de allmänna villkoren. 
  6. Slutför din abonnemangsbeställning.

  Abonnemangsinnehavaren får ett sms med information om att den nu surfar säkrare i mobilnätet med SafeZone från Telenor.