3 tips: Jobba säkert utanför kontoret

Säkerhetshot ska inte behöva vara ett hinder för dig som vill jobba mobilt utanför kontoret. Här får du några tips för hur du och dina kollegor undviker att känslig företagsinformation hamnar i fel händer.


Tips 1: Få full kontroll över företagets mobiler och surfplattor

Det flexibla arbetssättet ställer stora krav på att företag hanterar medarbetarnas mobiler och surfplattor på rätt sätt. För att få full koll på företagets mobiler och surfplattor kan en MDM-lösning (Mobile Device Management) vara svaret. Med en MDM-lösning får företaget kontroll över mobilerna och surfplattorna även när de är utanför kontoret. Det går att fjärradera eller låsa mobila enheter på distans, så att känslig information inte hamnar i fel händer om mobilen eller surfplattan förloras.

Tips 2: Skapa en mobilpolicy
En tydligt formulerad mobilpolicy kan vara ett bra hjälpmedel för medarbetarna att förstå vad som gäller kring mobiltelefoni och säkerhet. Särskilt när man arbetar utanför kontoret eller befinner sig utomlands. Gör gärna företagets mobilpolicy så konkret och enkel som möjligt. Det ska gå snabbt att ta till sig reglerna och kunna uppfylla kraven utan att det känns för krångligt.

Tips 3: Ha tydliga regler för öppna wifi-nät
Var extra tydlig och definiera i mobilpolicyn vilka regler som gäller när medarbetarna kopplar upp sig på öppna wifi-nät. Med en MDM-lösning kan du låsa mobilerna så att kollegorna enbart får ansluta sig till wifi-näten som har godkänts av företaget. Till exempel wifi-nätet på kontoret och det wifi medarbetaren har hemma i sin bostad.

Ladda ner vår snabbguide för att komma igång med en mobilpolicy.


Relaterade produkter

MDM

Mobile Device Management är en skalbar och molnbaserad lösning som ger ditt företag hög säkerhet av era mobila enheter och appar.

VPN och APN

Med VPN- och APN-tjänster kan du ansluta trådlöst till företagets nätverk oavsett var du är. Företagsinformationen får ett komplett skydd.

Vi vägleder dig och ditt företag

Våra personliga företagsrådgivare hjälper dig och ditt företag att ta fram skräddarsydda lösningar som möter era unika affärsbehov. Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig inom kort.