Experten svarar: 3 vanliga frågor om molntjänster

För många företag är det numera en fråga om när inte om man ska introducera molntjänster. Telenors expert Mattias Juth svarar på tre vanliga frågor som företagare har när det gäller molntjänster och digitalisering.

1. Hur förbereder jag bäst mitt företags IT-miljö för den ökade digitaliseringen?
– Gör en ordentlig förstudie, på egen hand eller med hjälp av en extern partner, där ni identifierar områden där digitaliseringen ökar produktiviteten för företaget. Börja gärna i en liten skala, exempelvis med mail- och office-miljön eller för att styra, skydda och monitorera företagets alla mobiler och surfplattor. Där finns stora effektivitetsvinster att uppnå. En väg att komma dit är att använda molntjänster som exempelvis Office 365 samt olika säkra lagringstjänster.

2. Om vi implementerar molntjänster. Hur säkerställer vi kontrollen och säkerheten kring våra mobiler, laptops och surfplattor?
– Generellt kan man säga att säkerheten förbättras genom att arbeta i molnet. De välrenommerade leverantörerna av molntjänster garanterar en mycket hög säkerhet och skydd av data. Dessutom sköts all backup av data automatiskt i molnet. Men grundtipset är ändå att skaffa lösningar där företagets IT-administratör har full kontroll över hur molntjänsterna används. Se också till att medarbetarna har ett bra antivirusskydd och automatisk uppdatering av den programvaran.

3. Vi vill slippa fasta kostnader och drift av egen IT-miljö. Hur kan vi ta hjälp av molntjänster för att åstadkomma detta?
– Tjänster som Office 365 och MDM-lösningar, som används för att skydda, monitorera och kontrollera mobila enheter ökar företags produktivitet och ger kontroll över viktig infrastruktur. Idag får man mycket utan att behöva investera i hårdvara eller i särskilt mycket egen kunskap. Backup, utveckling, underhåll och drift mm sköts av partners som har detta som sin primära funktion, vilket ger betydande skalfördelar för de enskilda företagen och frigör tid till att vässa sina egna erbjudanden.

Mattias Juth jobbar som Sales Manager Devices and Specialist Sales på Telenor.


Relaterade produkter

Office 365

Öka företagets produktivitet med Office 365, One Drive och Microsoft Exchange kan att du och kollegorna jobba var och när som helst.

MDM

Mobile Device Management är en skalbar och molnbaserad lösning som ger ditt företag hög säkerhet av era mobila enheter och appar.

Vad behöver ditt företag?

Andreas, Fredrik och Madeleine är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.