Fyra tips för ett snabbare wifi på kontoret

Snabb uppkoppling och snabbare affärer. Upplever du och dina kollegor att wifi går alldeles för långsamt. Lösningen är ofta väldigt enkel – här är fyra smarta tips för en bättre uppkoppling.

1. Ställ routern centralt, fritt och högt
Tipsen riktar sig främst till mindre företag och kontor där bredbandsrouter med wifi är tillräckligt. Större lokaler kräver ofta flera accesspunkter för att få bra täckning och kapacitet. Vårt första tips handlar om hur routern placeras på kontoret. Det är helt avgörande för vilken täckning och hastighet företagets wifi får. Routern kommer troligtvis inte att fungera på maxkapacitet om den står i ett skåp eller i ett hörn bakom någon kontorsmöbel. Håller du och dina kollegor er till de tre nyckelorden centralt, fritt och högt är sannolikheten större att få snabbare wifi-hastighet.

2. Rikta routern rätt
Genom att vrida på routern mot det område där behovet är störst av bättre wifi, blir det troligtvis också precis just detta. Testa er fram och se vilken vinkel som fungerar allra bäst.

3. Se upp för wifi-bromsare
Håll routern från kontorets kök eller andra utrymmen med stora och tunga metallföremål. Andra saker som kan bromsa signalen är exempelvis tjocka väggar och våningsplan. Ett säkert tips är att placera routern någon annanstans.

4. Starta om routern regelbundet
Att göra en omstart är den enklaste lösningen när en teknisk utrustning hängt sig. Det är också en metod som kan göra underverk för wifi-hastigheten. När routern startas om gör den en omsökning och hittar det band som ger snabbast uppkoppling.


Vi vägleder dig och ditt företag

Våra personliga företagsrådgivare hjälper dig och ditt företag att ta fram skräddarsydda lösningar som möter era unika affärsbehov. Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig inom kort.