Kundcase Tips och inspiration

PS of Sweden: "Jag jobbar bara mobilt"

När vi når Karin Bjärle, grundare och ägare för PS of Sweden befinner hon sig i Kanpur, Indien med sin produktutvecklare. Hon berättar att den bästa läderproduktionen finns i Indien. Textilproduktion har Karin i Vietnam och Kina. Hon berättar att hon spenderar så mycket tid i Indien att det kommit att bli som hennes andra hem.

Karin har sedan starten alltid varit på resande fot och har “livet i sin mobil”. Förutom en resepartner, som ofta är en kollega har hon alltid med sig sin laptop, iPad och mobil, något hon själv säger att hon aldrig skulle klara sig utan.

"Eftersom jag alltid är på resande fot och pratar mycket i telefonen vill jag inte ha i baktanken att “hjälp - vad kommer det att kosta?"

Asien på morgonen och USA på kvällen

Även när hon är hemma i Sverige jobbar hon internationellt, hon ringer Asien på morgonen, Sverige under dagen och USA där hon har ett dotterbolag, på kvällen.

– Folk tar det som en självklarhet idag att man ska kunna jobba mobilt för att vara så flexibel som möjligt. Eftersom jag alltid är på resande fot och pratar mycket i telefonen vill jag inte ha i baktanken att “hjälp – vad kommer det att kosta? Istället för att fokusera på samtalet”, säger Karin.

Fria samtal mellan kollegorna i hela världen

Att jobba utomlands är inte ett hinder längre som hon ser det. Med oss som operatör ringer Karin och hennes kollegor fritt till varandra i hela världen inom företaget. I Europa där hon och hennes kollegor reser mycket, till bland annat mässor, behöver de aldrig stänga av sin roaming. De kan använda mobilt internet precis som hemma, tack vare mobilabonnemanget Affärspaketet EU.

– Uppkoppling är allt och i Europa behöver jag aldrig vara beroende av att hitta wifi, så på det sättet är min vardag i exempelvis Tyskland densamma som i Sverige säger Karin, som dagligen även använder Skype (for business) för olika möten där hon inte kan närvara fysiskt.

“Uppkoppling är allt och i Europa behöver jag aldrig tvingas leta efter wifi, så på det sättet är min vardag i Tyskland densamma som i Sverige.”

Lägga tid på rätt saker

PS of Sweden har i dagsläget 15 heltidsanställda och Karin har precis anställt en VD så att hon ska kunna fokusera på produktutveckling och resandet. Karin säger själv att hon ser ett jättebehov av att kunna samla viktiga dokument och arbetsfiler i molnet så att alla har tillgång till samma dokument samtidigt, då hon och hennes medarbetare spenderar mycket tid på olika ställen runt om i världen. På så sätt spar hon både tid och pengar genom att onödig tid inte spenderas på att skicka runt dokument och hålla koll på senaste dokumentversioner.

Gasellsprånget

Vi frågar vad Gasellsprånget inneburit för PS of Sweden.

– En hel del saker, framförallt är det extra kul för ridsporten då det är första gången någon inom ridsport fått äran att ta emot priset. Det är kul att se att det är en större mångfald av företag som representeras i sådana här sammanhang. Det är som ett kvitto på att allt går om man vill och jag hoppas att vi kan bli en supergasell inom 5 år.

Det är tydligt att Karin brinner för det hon gör så vi frågar henne vad hon har för tips för nystartade företag.

– Ingenting är omöjligt. Se till att ha en extremt bra produkt och omge dig av bra medarbetare. Gör det som ligger dig närmast om hjärtat, i mitt fall var det hästar. En väldigt viktig grej är att komma ihåg att det kostar pengar innan man tjänar dem, så ge inte upp.

Tre steg för att jobba effektivt på resande fot.

  1. Ha tillgång till samma dokument överallt och jobba i dem tillsammans med kollegorna i realtid, med Office 365.
  2. Fria samtal mellan kollegor i hela världen och samma surfmängd i EU som hemma med Affärspaketet EU.
  3. Möten, ansikte mot ansikte med kollegorna var du än befinner dig med Appear.in.

Vem är Karin Bjärle?

Ålder: 36 år
Bor: Stockholm, Kungsholmen med kontor i Nyköping (kör en Tesla som är snäll mot miljön).
Uppvuxen: Spenderat all ledig tid på ridskola fram till 18år då hon flyttade till Tyskland för att jobba med hästar på heltid.
Tidigare jobb: Gymnasielärare
Utbildning: Gymnasielärare och marknadsekonom genom IHM Business School
Första produkt: Ett anatomiskt hästträns utvecklat för att få hästen att slappna av under träning.
Minne från starten: Stannade kvar efter jobbet och byggde sin tränsprototyp av bilbälten, lim och silvertejp.
Ser upp till: Apple (Steve Jobs), Daniel Wellington.

Publicerad den 20 oktober 2017  


Relaterade produkter