Experten svarar: Så jobbar ni effektivare digitalt

Många företag letar idag lösningar för hur de ska kunna jobba mer effektivt och flexibelt digitalt. Telenors expert Per Andreasson svarar på tre vanliga frågor som företagare har när det gäller digitala tjänster och arbetssätt:

per_andreasson_expert_telenor_750x330.jpg


Vi har slagit ihop två verksamheter och sitter nu med en blandning av olika digitala tjänster och IT-miljöer. Hur får vi ihop allting?
– Mitt råd är att göra en grundlig inventering och kartläggning av vilka system och digitala tjänster ni har och hur dessa används. När inventeringen är klar blir det enklare att identifiera vilka system och tjänster ni bör behålla, vilka arbetssätt som fungerar bäst och sätta en plan för att komma dit.

Hur ska vi få medarbetarna med på tåget och använda de digitala verktyg vi väljer?
– Det bästa sättet är att involvera användarna mer i processen. Medarbetarna vill jobba mer flexibelt och ta del av nya möjligheter, men det är inte säkert att en ansvarig IT-chef eller VD vet exakt vilka verktyg de efterfrågar. Därför behövs en tät dialog och input från användarna i så stor mån som möjligt. Om exempelvis IT-avdelningen köper en tjänst utan att få med sig användarna förblir investeringen outnyttjad. När man har de nya verktygen på plats, se till att lägga tid på utbildning av användarna så att tjänsterna verkligen blir utnyttjade och på så sätt skapar mervärde i ert företag.

Hur säkerställer jag att vi får en framtidssäkrad lösning och att vi hänger med?
– Genom att lyssna på medarbetarnas behov och ta steget att börja nyttja de nya molnbaserade arbetsverktyg som nu finns. Då får hela arbetsplatsen tillgång till samma tjänster, vilket är en stor fördel. Digitala tjänster växer tillsammans med ert företag, vilket betyder att man inte behöver ta hänsyn till hur många användare man ska vara fem år framåt i tiden. Köper man digitala tjänster som en prenumerationstjänst ingår också uppdateringar och på så sätt kan man framtidssäkra genom att alltid ha tillgång till de senaste verktygen inom respektive tjänst.


Relaterade produkter

Office 365

Öka företagets produktivitet med Office 365, One Drive och Microsoft Exchange kan att du och kollegorna jobba var och när som helst.

Skype for Business

Med Skype for Business, tidigare Microsoft Lync, har du hela kommunikationen samlat på ett ställe. Anslut från valfri enhet – fast telefon, dator eller mobilen och ha ljud, video eller webbkonferenser var som helst. 

Vad behöver ditt företag?

Andreas, Fredrik och Madeleine är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.