Ta vara på kraften i IT-säkerheten

Bortsett från de uppenbara fördelarna med att skydda sina tillgångar från cyberbrottslingar så finns det även andra uppsidor med att ha en förstklassig IT-säkerhet. Dessa kan vara hörnstenar när ni bygger ett stabilt business case för att se över och uppgradera det redan befintliga skyddet.

Här kommer några argument som är kan vara viktiga att ha med i planeringen.

Eftersom bristande säkerhet hos tredje part är en vanlig orsak till cyberintrång efterfrågar allt fler kunder cybersäkerhet. Men då dessa krav fortfarande ofta inte kristallklara, så ligger det en fördel i att tala om för kunderna att ni är cybersäkra redan från början.

Allt fler områden påverkas av IT-säkerhet, eller rättare sagt, det faktum att man är väl skyddad. Hit kan exempelvis lägre försäkringskostnader räknas. (Här, precis som i många andra sammanhang, skiljer sig inte tankesättet kring företagets säkerhet från den privata; ju bättre säkerhet du har i hemmet desto bättre är det för premien.)

Att vara tydlig med att ens företag är cybersäkert är lika med att ta ansvar för ekonomisk utveckling. För när det gäller IT-säkerhet stämmer ofta liknelsen med kedjans svagaste länk in, så om alla höjer sitt skydd (och talar om det) kommer hela systemet att bli svårare för cyberbrottslingar att penetrera.

Tydlig IT-säkerhet medför lika mycket goodwill som till exempel hållbarhet, och därmed bör vara en självklar post i alla övertygande årsredovisningar. Med andra ord är inte IT-säkerhet något som ska stanna internt, utan det finns mycket att tjäna på transparens = trovärdighet.

Cybersäkerhet har blivit en viktig urvalsfaktor, som till exempel i statliga upphandlingar. Och kraven från myndigheter och andra kommer att öka, man kan helt enkelt missa affärer om man inte uppfyller kraven på IT-säkerhet.

Glöm inte bort de ”små sakerna”. Att erbjuda fritt och snabbt wifi för besökare blir allt viktigare. Och att kunna göra det bygger på att man har ett system som enkelt tillåter gäster att koppla upp sig utan att för den delen utsätta nätverket för risker.


Kontakta oss

Vad är nästa steg för ert företag?

Boka rådgivning med en av våra experter. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just er verksamhet.