Telenor lanserar ”SD-WAN 2.0”

Nu blir nästa generations nätverk ännu bättre. I dag lanserar Telenor “SD-WAN 2.0”. En ny helhetslösning som ger ännu bättre prestanda, större flexibilitet än någonsin och säkerhet ända ut i WiFi-nätet.

SD-WAN är ett säkert nätverk som skyddar företagets data och styr trafiken optimalt till molntjänster och datacenter. SD-WAN hanterar trafik baserat på prioritering, krav på nätverksprestanda och säkerhet i linje med företagens behov. Det gör att företag, på ett mer intelligent, flexibelt och säkert sätt, kan styra och dirigera trafik över nätverket.

Med nya “SD-WAN 2.0” får kunderna full insyn i sitt nät, från WiFi-nätverket till datacenter/molntjänsten, avancerade säkerhetsfunktioner som skyddar och ger kontroll ner på applikationsnivå och mycket mer prestanda för pengarna. Dessutom: Allt detta utan att ta mer tid i anspråk. “SD-WAN 2.0” är en helhetslösning som förenklar för kunden och gör att företagen behöver lägga mindre tid på att tänka på sitt nätverk.

Tomas Flodin

Tomas Flodin, produktägare av SD-WAN

– Vi var tidigt ute med vår första SD-WAN-lansering. Nu är vi här med nästa generation. Vi fortsätter att driva utvecklingen inom området och har en plattform som är ledande inom säkerhet. Genom att utvidga vår SD-WAN-portfölj kan vi nu erbjuda en komplett SD-Branch-lösning där WiFi-nätverket är en integrerad del av nätverket, med samma säkerhetsfunktioner och visibilitet som resten av nätverket. Det ger en unik överblick över hela nätverket. Vi har tagit fram SD-WAN 2.0 tillsammans med våra kunder och anpassat den efter deras behov. Därför har vi nu en färdig tjänst för dem som vill att tekniken bara ska fungera, säger Tomas Flodin, produktägare av SD-WAN.

Ökade krav med fler uppkopplade enheter
Ökad digitalisering i samhället och det faktum att antalet uppkopplade enheter ökar gör att kraven på snabb och stabil uppkoppling blir allt högre. I takt med att samhället blir mer uppkopplat ökar även säkerhetshoten och en modern nätverkslösning anpassad för dagens klimat blir därför ett måste.

– Utvecklingen går fort. Kundernas användning av nya arbetsverktyg och applikationer gör också att deras behov förändras snabbt. Nu är det därför viktigare än någonsin, inte minst ur säkerhetssynpunkt, att ha en robust nätverkslösning som möjliggör smart applikationsstyrning och större kontroll. SD-WAN kommer att få en ännu viktigare roll i framtiden. Särskilt i takt med ökad användning av olika molntjänster, där SD-WAN kommer att vara avgörande för att kunna få bästa möjliga prestanda i molnet. Vi är övertygade om att tjänsten i framtiden kan komma att omfatta ännu fler användningsområden, säger Tomas Flodin.

Telenor har redan börjat leverera tjänsten till företagskunder, men är nu redo att skala upp affären ännu mer. För mer information om lanseringen – läs på Telenors företagssida eller kontakta Tomas Flodin.

Experten Tomas Flodins tips: Så hjälper SD-WAN 2.0 ditt företag

1. Säkerhet i första hand
När fler tjänster och applikationer kopplas upp ökar även sårbarheten och de digitala hoten. I Telenors SD-WAN 2.0 är de avancerade säkerhetsfunktionerna en integrerad del av nätverket, vilket skyddar data och applikationer från skadlig kod och ger säkerhet ända ut i det trådlösa nätverket.

2. En färdig tjänst för enklare uppkoppling utan strul
SD-WAN 2.0 är en integrerad lösning för företaget som vill förenkla arbetet och minska tiden man lägger på sin uppkoppling. Istället för att behöva hantera flera olika tjänster finns nu en sammanhållen helhetslösning som gör att du som kund sparar både tid och pengar.

3. Transparens för bättre användarupplevelser
För bästa möjliga prestanda och möjlighet att prioritera i nätverket ger SD-WAN 2.0 full överblick från WiFi-nätverket till datacenter/molntjänsten. Med SD-Branch, där WiFi-nätverket integreras med WAN-nätet, får du större kontroll och insyn i vad nätverket används till och du kan optimera din nätverksanvändning och få bättre prestanda i molnet.

4. Maximal flexibilitet för att optimera kostnad, prestanda och mobilitet
Företagets nätverk måste kunna svara upp mot verksamhetens snabba förändringar – oavsett om det gäller expansion, nya arbetssätt eller nya applikationer som tas i bruk. Med paketerade mobillösningar och möjlighet till mobil anslutning med abonnemang och 4G-router blir nätverket mer flexibelt än någonsin.

Prata med en expert

Vad är nästa steg för ert företag?

Boka in en rådgivning med våra experter inom nätverk och säkerhet. Genom att kartlägga era behov kan vi tillsammans hitta en skräddarsydd lösning som passar just er verksamhet.