Tryggare larm över mobilnätet

– Vi har fått en mer flexibel kommunikationslösning och kan erbjuda våra kunder bättre larmsystem, säger Björn Almroth, vd på Säkra Larm AB.

Kund
Säkra Larm AB arbetar med säkerhetslösningar till villor, radhus, lägenheter och fritidshus och erbjuder skydd mot inbrott, brand och vattenskador. Huvudkontoret ligger i Mölndal men företaget jobbar med kunder över hela landet.

Behovet
Sedan flera år tillbaka dominerar digitalt baserade larmsystem den svenska säkerhetsmarknaden. Kunderna efterfrågar hemlarm som är trygga och som de själva kan styra.

– Våra kunder vill övervaka sina hem på distans, ofta med kameror, och de vill ha möjlighet att själva aktivera larmet vid behov. Vi letade efter en lösning som var mer driftsäker, kommunicerade över mobilnätet och var bättre anpassad till vår bransch, säger företagets vd Björn Almroth.

Lösningen
Valet föll på en Internet of things – baserad kommunikationslösning från Telenor.

Sim-kort med M2M-abonnemang har byggts in i alla trådlösa larmsystem från Säkra Larm, vilka i sin tur utgör 90 procent av företagets produktportfölj. Sim-korten kommunicerar, via mobilnätet, både med larmcentralen och med kundernas mobiler.

– Vi visste att Telenor har ett pålitligt och utbrett nät för både GSM och GPRS, och för den här lösningen använder vi bägge mobilstandarderna tillsammans med IP-telefoni. Men vi lockades även av den support som ingick och av kostnadsbilden, säger Björn Almroth.

Resultatet
– Vi har fått en mer flexibel kommunikationslösning och kan erbjuda våra kunder bättre larmsystem som uppfyller deras krav på trygghet och på att själva kunna övervaka sina bostäder.

Företaget har numera en egen kontaktperson hos Telenor.

– Det ingick i supportpaketet. Om något mot förmodan skulle krångla, är hjälpen bara ett samtal bort, det känns väldigt skönt, säger Björn Almroth.

Visste du att…Säkra Larm AB har blivit utsett till DI Gasellföretag både 2014 0ch 2015?

Foto: Bodil Bergqvist

Vad behöver ditt företag?

Andreas, Fredrik och Madeleine är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.