Clearpoint: “Vi får mer tid till rätt saker”

Kenth Petersson och Lennart Lind på Clearpoint, har liksom sina tio arbetskollegor i sex olika städer inget fast kontor. Den interna kommunikation och arbetsuppgifterna sköter de i stort sett helt med hjälp av olika molntjänster.

Konsultbolaget Clearpoint vill frigöra så mycket tid som möjligt till att hjälpa sina kunder. Det lyckas de med tack vare ett genomtänkt mobilt arbetssätt utan gemensamma kontor. Telenor levererar den mobila plattformen och sköter rådgivning, support och teknisk administration.

- Vi vill vara ett mobilt föredöme och har sedan vi startade 2013 en vision om att ha ett 100 procent mobilt arbetssätt, säger Lennart Lind, en av grundarna till managementkonsultföretaget Clearpoint.

På företaget arbetar idag 12 konsulter, placerade nära kunderna i sex olika städer i Sverige. Alla konsulter har egna hemmakontor och arbetsuppgifterna sker där, under resa eller på plats hos kunderna. Arbetet utförs med mobiler, surfplattor och bärbara datorer som är uppkopplade mot molntjänsterna Office 365 och Telenor One X växel (mobil växel).

Kollegorna är aldrig långt borta 
Medarbetarna på Clearpoint har tillgång till all gemensam dokumentation i molnet, där alla kan kommentera, ställa frågor, ladda upp filer och göra korrigeringar. Chatten i Skype4Business används flitigt.

- Det är mycket bra alternativ till mail när man vill ha en kort och snabb konversation. Det känns tryggt att ha en arbetskollega endast ett chattmeddelande bort, om man behöver snabb hjälp, säger Lennart Lind.

Möten via Skype 
- På sätt och vis jobbar vi tätare ihop än om vi hade suttit tillsammans, i och med Skype4Business, tillägger Kenth Petersson.

Samtliga interna möten, förutom de gemensamma konferenserna, sker via Skype4Business, som Clearpoint nyligen integrerade med sin telefoni med hjälp av Telenor. Därmed kan alla numera delta i möten via sina mobiler, surfplattor eller datorer var de än befinner sig. Funktioner som används flitigt är dela dokument, röst- och videosamtal och chatt.

Mer tid hos kunden 
- Det här sättet att jobba, tillsammans med att vi låter Telenor sköta all teknisk administration och support, gör att vi sparar mycket tid som vi istället kan använda till att hjälpa våra kunder. Som konsultbolag är det ju timmarna hos kunden vi lever på. Med de tjänster Telenor nu levererar har vi allt stöd vi behöver för att kunna driva Clearpoint enligt vår mobila vision, säger Kenth Petersson.

5 fördelar med att jobba med molntjänster enligt Clearpoint:

  1. Vi kan spendera mer tid på våra kunder
  2. Informationen är alltid tillgänglig och vi får ett smidigt kunskapsutbyte med ständigt uppkopplade kollegor
  3. Vi slipper omkostnader för kontor och egna servrar och minimerar interntid för underhåll och administration av dem
  4. Supporten på Telenors tjänster
  5. Vi har en kort uppstartsträcka för nya kollegor (Ett nytt abonnemang i Office 365 och Telenor One är allt som behövs)

*Clearpoint bildades 2013 av Lennart Lind, Kenth Petersson, Mikael Risberg och Monica Hagblom och hjälper företag med bland annat projektledning, strategiarbete, affärsutveckling, kravställning mot leverantörer samt resursplanering. Idag arbetar 12 konsulter åt företaget i Norrköping, Uppsala, Stockholm, Falun, Sala och Sigtuna. Exempel på kunder är SAS, Telia, Luftfartsverket, Falk Ambulans, Sjöfartsverket och Swedavia

Så hjälper Telenor Clearpoint

  • Telenor har varit operatör och leverantör av molntjänster åt Clearpoint sedan starten 2013 och har från dag ett levererat abonnemang, Office 365 och mobil växel (Telenor One X växel).
  • Vid årskiftet 2016/2017 hjälpte Telenor Clearpoint att flytta till en ny Office 365-miljö samt anpassa den efter Clearpoints behov.
  • I april 2017 integrerade Telenor Clearpoints telefoni med Skype4Business (Office 365).
  • Telenor ansvarar idag för Clearpoints användarsupport, administration i molnet samt förvaltning och vidareutveckling av Clearpoints mobila plattform.

Publicerad den 13 juni 2017

Vad behöver ditt företag?

Andreas, Fredrik och Madeleine är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.