Digitala samarbeten som sparar tid och pengar

För företag som satsar på ett mer digitalt arbetssätt finns både tid och pengar att spara i vanliga arbetssituationer. Vår expert Sara From ger två konkreta exempel.

Tvärtom vad många kanske tror behövs det inte några jättestora insatser innan både företagsledare och enskilda medarbetare kan börja dra nytta av fördelarna med digitala arbetssätt.

- Det gäller att hitta arbetsmoment där ett digitalt arbetssätt kan göra skillnad och sedan prova sig fram till rätt tjänst. Exempelvis för att hålla videomöten, kunna dela dokument i molnet eller projektleda, säger Sara From och ger två exempel på arbetssituationer där digitala verktyg gör en tydlig skillnad:

Exempel 1: Säljavstämning och uppföljning
”Säljaren Mira avslutar ett möte hos en kund kl. 15.35. Istället för att ta sig 45 minuters restid tillbaka kontoret för att slutföra arbetsdagen, sätter sig Mira på ett närliggande kafé och skriver uppföljningen medan det är färskt i minnet. Därefter kopplar hon upp sig via en säker VPN-lina mot företagets server och delar dokumentet med sin säljchef, samtidigt som de har en chatt-dialog om innehållet i uppföljningen. Dokumentet justeras under pågående dialog. Därefter åker Mira direkt hem, efter ett betydlig effektivare och ett tidigare avslut på arbetsdagen, utan onödig restid.”

Exempel 2 : Återkommande möten
”Anders har en eftermiddag fullbokad med olika möten. Därmed hamnar han i rusningstrafik på vägen hem och missar sannolikt att skjutsa dottern till handbollsträningen. Istället för att stressad och ofokuserad delta i de fysiska mötena åker Anders hem vid lunchtid. Där kopplar han upp sig på ett videomöte med sina kollegor. Direkt efter mötet sammanställer projektledaren en ”att göra lista” i ett gemensamt samarbetsverktyg i molnet. Det gör att Anders vet exakt vad han ska göra till nästa möte. Dessutom hinner han påbörja en del av arbetsuppgifterna hemma, innan han skjutsar dottern till idrottsaktiviteten.” 

Kom igång med digitala samarbeten -  ladda ner vår guide! 


Relaterade produkter

Office 365

Öka företagets produktivitet med Office 365, One Drive och Microsoft Exchange kan att du och kollegorna jobba var och när som helst.

Mobil säkerhet

Mobiler läcker mer information än en dator. Med VPN, APN, och MDM har ni ett bättre skydd för den känsliga företagsinformationen.

Vad behöver ditt företag?

Andreas, Fredrik och Madeleine är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.