Jobba utomhus och boosta med energi i höst

Nu när det blir mörkare och kallare kan det kännas lite motigt. Därför är det kanske ännu viktigare att komma ut en stund varje dag. Med digitala verktyg kan du jobba var du vill så passa på att jobba utomhus. Det gör stor skillnad, både för ditt välmående och för ditt arbetsresultat.


Så här kommer du igång:

Boka in Walk and talk-möten när det fortfarande är dagsljus
Nu när det börjar bli mörkare varför inte föreslå för din kund, kollega eller affärspartner att ni tar nästa möte under en promenad. Det gör att ni kommer ut en stund när det fortfarande är dagsljus och dessutom aktiveras hjärnan av rörelse. Välj gärna en lagom lång och inspirerande sträcka i anslutning till kontoret. Passar bra för två till tre personer. 

Ha kortare möten utomhus
Om det är kallt kanske ni inte vill ha hela veckomötet utomhus. Men ta med arbetsgruppen ut för kortare möten, exempelvis i en park? Genom att komma bort från mötesrummet och ut i det fria så bryts mycket av den vanliga gruppdynamiken upp. Det leder ofta till nya synsätt och förhoppningsvis ännu bättre lösningar.

Gör dina rutinjobb utomhus
De flesta av oss gör dagligen mycket rutinjobb där det egentligen inte spelar någon roll var vi sitter. Varför inte ta några mobilsamtal eller öppna upp datorn utomhus ett tag innan du ska på nästa kundmöte. 15-20 minuter med extra dagsljus per dag låter kanske inte mycket, men det är tillräckligt för att du ska märka en effekt.

Använd rätt digitala verktyg
Se över hur du jobbar och vilka program du använder. Du kanske inte behöver sitta vid ditt skrivbord hela arbetsdagen. Med hjälp av digitala verktyg så kan du jobba mer flexibelt. Se till att du surfar säkert när du jobbar via mobilen och på annan plats än kontoret, så känslig företagsinformation inte hamnar i fel händer. Genom att koppla upp din dator säkert med ett VPN så att du kommer åt alla dokument även utanför kontoret.


Publicerat: 2019-11-07