Fast telefoni

Lägre samtalskostnader, tillgång till avancerade telefonitjänster och bättre tillgänglighet. Du får dessutom en telefonilösning anpassad efter dina behov.

Fast telefoni

Fördelarna med Fast telefoni

Med Fast telefoni får ditt företag lägre samtalskostnader, bättre tillgänglighet och tillgång till ett stort utbud av tilläggstjänster och kostnadseffektiva lösningar.

Fast telefoni är i många fall grunden i företags kommunikationslösningar och en viktig komponent i växellösningar som Telenor One Integrerad MEX.

Med vår växellösning Telenor One X är du alltid tillgänglig - både på och utanför kontoret och kan själv styra om din trafik samt fördela belastningen mellan olika kontor.

Fast telefoni kan levereras över traditionell Direktanslutning Fast telefoni Direkt eller över SIP Fast telefoni SIP.  Vi har även möjlighet att ansluta mindre kontor med IP-abonnemang eller mer traditionella analoga anslutningar GTA.


Kontakta företagsrådgivare för mer information om pris och beställning.

Våra lösningar inom Fast telefoni

Fast Telefoni Direkt

För stabil tillgänglighet
Tjänsten Fast telefoni Direkt innebär att företagets telefonväxel direktansluts med en fast förbindelse till Telenors telefoninät. Ditt företag får tillgång till en rad avancerade tjänster med hög kvalitet som ökar effektiviteten och tillgängligheten på företaget.

Om ni vill ansluta er befintliga växelplattform och integrera med mobilitet, är Telenor One Integrerad vår lösning. Den har en bred portfölj av tilläggstjänster. Men allt fler kunder väljer istället att gå över till vår marknadsledande molnbaserade växeltjänst Telenor One. Det innebär att alla tjänster som tidigare krävt en traditionell växel istället finns tillgängliga i molnet.

Fast Telefoni Indirekt

Fungerar oavsett vilken operatör du har
Tjänsten Fast telefoni Indirekt innebär att även om du redan har ett analogt abonnemang från annan operatör så kan du med s.k. prefixtelefoni styra samtalen till Telenors nät och på så sätt nyttja Telenors telefonitjänster. Alternativt kan abonnemanget överlåtas till Telenor.

Vi levererar främst Fast telefoni Indirekt med ett analogt abonnemang anslutet till nätet. Om ni väljer att använda prefix och inte vill slå prefixet före varje samtal kan ni ansluta en telefonirouter eller en programvara som slår prefixet automatiskt när ni ringer.

Fast telefoni SIP

Fast Telefoni SIP

Telefontrafik via datanätet
Till skillnad från en traditionell lösning för Fast telefoni så behövs ingen ISDN-anslutning. Genom att istället direktansluta er företagsväxel med SIP så får ni en flexibel och mer skalbar lösning.
All telefontrafik går via datanätet och vi upprättar SIP-anslutningen över IP-VPN tjänsten Nordic connect. För att Fast telefoni SIP ska fungera så behöver ni därför ha en Telenor Nordic Connect-anslutning och tillräckligt med bandbredd för att hantera taltrafik via datanätet.

Vi vägleder dig och ditt företag

Vi finns här för dig om du behöver hjälp med att hitta skräddarsydda lösningar som passar just ditt företag. Chatta med oss direkt eller fyll i webbformuläret så kontaktar vi dig inom kort.