Se fördelarna med Fast telefoni

Med Fast telefoni får ditt företag lägre samtalskostnader, bättre tillgänglighet och tillgång till ett stort utbud av tilläggstjänster och kostnadseffektiva lösningar.

Fast telefoni är i många fall grunden i företags kommunikationslösningar och en viktig komponent i växellösningar som Telenor One Integrerad MEX.

Med vår växellösning Telenor One är du alltid tillgänglig - både på och utanför kontoret och kan själv styra om din trafik samt fördela belastningen mellan olika kontor.

Fast telefoni kan levereras över traditionell Direktanslutning Fast telefoni Direkt eller över SIP Fast telefoni SIP.  Vi har även möjlighet att ansluta mindre kontor med IP-abonnemang eller mer traditionella analoga anslutningar GTA.

Fast Telefoni

 

För stabil tillgänglighet

Tjänsten Fast telefoni Direkt innebär att företagets telefonväxel direktansluts med en fast förbindelse till Telenors telefoninät. Ditt företag får tillgång till en rad avancerade tjänster med hög kvalitet som ökar effektiviteten och tillgängligheten på företaget.

Om ni vill ansluta er befintliga växelplattform och integrera med mobilitet, är Telenor One Integrerad vår lösning. Den har en bred portfölj av tilläggstjänster.

Men allt fler kunder väljer istället att gå över till vår marknadsledande molnbaserade växeltjänst Telenor One Flexibel. Det innebär att alla tjänster som tidigare krävt en traditionell växel istället finns tillgängliga i molnet.

 

Fungerar oavsett vilken operatör du har

Tjänsten Fast telefoni Indirekt innebär att även om du redan har ett analogt abonnemang från annan operatör så kan du med s.k. prefixtelefoni styra samtalen till Telenors nät och på så sätt nyttja Telenors telefonitjänster. Alternativt kan abonnemanget överlåtas till Telenor. 

Leverans och installation

Telenor levererar främst Fast telefoni Indirekt med ett analogt abonnemang anslutet till nätet. Om ni väljer att använda prefix och inte vill slå prefixet före varje samtal kan ni ansluta en telefonirouter eller en programvara som slår prefixet automatiskt när ni ringer.

 

Telefontrafik via datanätet

Till skillnad från en traditionell lösning för Fast telefoni så behövs ingen ISDN-anslutning. Genom att istället direktansluta er företagsväxel med SIP så får ni en flexibel och mer skalbar lösning.

All telefontrafik går via datanätet och vi upprättar SIP-anslutningen över IP-VPN tjänsten Nordic connect. För att Fast telefoni SIP ska fungera så behöver ni därför ha en Telenor Nordic Connect-anslutning och tillräckligt med bandbredd för att hantera taltrafik via datanätet.

Företagsabonnemang

Vi har abonnemang för olika behov så att du kan jämföra och välja ett som passar dig. Dessutom ingår EU-roaming i alla Affärspaket med fria samtal, sms och mms samt att du kan använda 1-100 GB surf när du reser utomlands inom EU.

Mötestjänster

Samarbeta med kollegor och kunder oavsett om ni befinner er. Distansmöten ökar effektiviteten på flera sätt. Med våra mötestjänster sparar du restid, reskostnader och det är snällare mot miljön. 

Fast bredband

Telenors datanätstjänst Nordic Connect är ett riktigt multiservicenät – snabbt, enkelt och säkert. Du får all kommunikation i ett datanät och tillgång till internet via fast fiber. Utrustningen kan förvaras i våra serverhallar.

Önskar du personlig rådgivning för ditt företag?