VoLTE

Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.

Samtal via 4G-nätet

VoLTE står för Voice over LTE (4G) och är ett sätt att ringa via 4G-nätet. Det innebär att du får ännu bättre samtalstäckning eftersom det blir möjligt att ringa även via 4G-nätet och inte bara 3G-nätet. Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.

Information in English.

Mobiltelefoner som har VoLTE

För att kunna ringa 4G-samtal behöver du ha en mobiltelefon som stödjer tjänsten i Telenors nät. Varje operatörs lösning för 4G-samtal är unik och det krävs alltså att mobiltelefonen stödjer just den lösningen som Telenor använder. 4G-samtal fungerar bara med Telenor One-abonnemang eller Volymabonnemang.

Alla iPhone-modeller från och med iPhone 6 och med programuppdatering iOS 12.1 eller senare har stöd för VoLTE (samt även för wifi-samtal).

Vilka Android-mobiler som har stöd för VoLTE-samtal i våra svenska nät (Telenor Sveriges nät) ser du nedan. Tänkt på att detta gäller för mobiler som är avsedda för användning i Norden.


Så aktiverar du VoLTE på din mobil

Samsung >

Sony >

Huawei >

Vi vägleder dig och ditt företag

Madeleine, Andreas och Fredrik är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.

.

Vanliga frågor

  

Wifi-samtal

Wifi-samtal är en tjänst som gör det möjligt att ringa via wifi-nät. Du kan använda det wifi-nät som finns på kontoret, ditt hemmanätverk eller något annat wifi-nätverk som finns där du tidigare haft sämre mobiltäckning.