VoLTE – företag

Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.

Samtal via 4G-nätet


VoLTE står för Voice over LTE (4G) och är ett sätt att ringa via 4G-nätet. Det innebär att du får ännu bättre samtalstäckning eftersom det blir möjligt att ringa även via 4G-nätet och inte bara 3G-nätet. Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.

Information in English.

Mobiltelefoner som har VoLTE

För att kunna ringa 4G-samtal behöver du ha en mobiltelefon som stödjer tjänsten i Telenors nät. Varje operatörs lösning för 4G-samtal är unik och det krävs alltså att mobiltelefonen stödjer just den lösningen som Telenor använder.

Alla iPhone-modeller från och med iPhone 6 och med programuppdatering iOS 12.1 eller senare har stöd för VoLTE (samt även för wifi-samtal).

De flesta mobilerna (från till exempel Samsung, Sony eller Huawei) med Android som operativsystem som är lanserade efter 2018 och som är avsedda för användning i Norden har stöd för både VoLTE och Wifi-samtal. Det kan dock finnas undantag. Tips! Se till att din mobiltelefon är uppdaterad med den senaste versionen av operativsystemet.

Så aktiverar du VoLTE på din mobil

 

Vi vägleder dig och ditt företag

Vi finns här för dig om du behöver hjälp med att hitta skräddarsydda lösningar som passar just ditt företag. Chatta med oss direkt eller fyll i webbformuläret så kontaktar vi dig inom kort.

.

Frågor och svar om VoLTE