VoLTE

Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.

Samtal via 4G-nätet

VoLTE står för Voice over LTE (4G) och är ett sätt att ringa via 4G-nätet. Det innebär att du får ännu bättre samtalstäckning eftersom det blir möjligt att ringa även via 4G-nätet och inte bara 3G-nätet. Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.

Information in English.

Mobiltelefoner som har VoLTE

För att kunna ringa 4G-samtal behöver du ha en mobiltelefon som stödjer tjänsten i Telenors nät. Varje operatörs lösning för 4G-samtal är unik och det krävs alltså att mobiltelefonen stödjer just den lösningen som Telenor använder. 4G-samtal fungerar bara med Telenor One-abonnemang eller Volymabonnemang.

Alla iPhone-modeller från och med iPhone 6 och med programuppdatering iOS 12.1 eller senare har stöd för VoLTE (samt även för wifi-samtal).

De flesta mobilerna (från till exempel Samsung, Sony eller Huawei) med Android som operativsystem som är lanserade efter 2018 och som är avsedda för användning i Norden har stöd för både VoLTE och Wifi-samtal. Det kan dock finnas undantag. Tips! Se till att din mobiltelefon är uppdaterad med den senaste versionen av operativsystemet.


Så aktiverar du VoLTE på din mobil

Samsung >

Sony >

Huawei >

Vi vägleder dig och ditt företag

Andreas, Fredrik och Madeleine vägleder gärna ditt företag med unika kommunikationslösningar. Chatta med oss direkt eller lämna dina uppgifter så kontaktas du snart.

.

Vanliga frågor

  

Wifi-samtal

Wifi-samtal är en tjänst som gör det möjligt att ringa via wifi-nät. Du kan använda det wifi-nät som finns på kontoret, ditt hemmanätverk eller något annat wifi-nätverk som finns där du tidigare haft sämre mobiltäckning.