Wifi-samtal

Med Wifi-samtal kan du ringa via ett wifi-nät. Det innebär att du kan ringa och ta emot samtal även när du inte har någon täckning i din mobil.

Att ringa via wifi-nätet är en tjänst som du kan använda på kontoret, ditt hemmanätverk eller något annat wifi-nätverk som finns där du tidigare har haft sämre mobiltäckning som exempelvis i nyproducerade energisnåla fastigheter eller på källarkontoret. Du kan röra dig fritt mellan wifi och 4G-nätet utan att samtalet bryts. 

Information in English.

Mobiltelefoner och abonnemang

För att kunna ringa wifi-samtal behöver du ha en mobiltelefon som stödjer tjänsten i Telenors nät. Varje operatörs lösning för wifi-samtal är unik och det krävs alltså att mobiltelefonen stödjer just den lösning som Telenor använder. Wifi-samtal fungerar bara med Telenor One-abonnemang eller Volymabonnemang.

Mobiltelefoner wifi-samtal

För att wifi-samtal ska fungera behöver du ha en mobil som stödjer tjänsten.

Alla iPhone-modeller från och med iPhone 6 och med programuppdatering iOS 12.1 eller senare har stöd för wifi-samtal (samt även för VoLTE-samtal).

Vilka Android-mobiler som har stöd för wifi-samtal ser du nedan. Observera att detta gäller för mobiler som är avsedda för användning i Norden.

Androidmobiler som stöder wifi-samtal


Så aktiverar du wifi-samtal på din mobil

Sony-mobiler
Samsung-mobiler
Huawei-mobiler

Vi vägleder dig och ditt företag

Madeleine, Andreas och Fredrik vägleder gärna ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina uppgifter så kontaktas du snart.

Har du en fråga? Här nedan finns svar på de vanligaste frågorna.

  

VoLTE

Med VoLTE får du ännu högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer och det blir också möjligt att fortsätta surfa i 4G-hastighet under pågående samtal.