Telenor Företag

Vi gör jobbet mer flexibelt och hjälper dig skapa både bättre och tryggare affärer. Telenor är din framtidssäkra partner på digitaliseringsresan.

Vi på Telenor har skapat möten sedan 1855 och för oss kommer människan alltid först. Tekniken öppnar dörren för möjligheter, men det är vår övertygelse att teknikens värde skapas i mötet människor emellan.

Vi är experterna som hittar rätt lösningar för dina behov.

Det här är Telenor Företag

5G.png

Framtidssäkrat nät

Snabb och tillförlitlig uppkoppling är grunden i vår verksamhet. Vi har varit med i alla steg av den mobila revolutionen, från tidiga lokala nät till dagens supersnabba 5G-nät. Vi gör det möjligt för samhället att kommunicera.

Helhetsleverantor.png

Helhetsleverantör

Vi erbjuder helhetslösningar inom IT- och kommunikation. Som en ledande nordisk operatör med global räckvidd som erbjuder skräddarsydda lösningar för våra kunder.

Sakerhet.png

Säkerhetspartner

Telenor spelar en viktig roll i att utveckla Sveriges digitala infrastruktur. Vi har ett stort ansvar för våra kunder och användare. Därför bygger vi in säkerhet i allt vi gör.

  

Telenor Företag har:

 • Fokus  personlig rådgivning 
 • Beprövad kompetens och erfarenhet
 • Branschledande samarbeten
 • Ett ambitiöst hållbarhetsarbete
 • Stolthet i att vara leverantör på Kammarkollegiets ramavtal 

Med oss som partner hjälper vi dig ta tillvara på möjligheterna som tekniken erbjuder. Välj de produkter och tjänster som passar din verksamhet bäst. 

  

"Vi vill hjälpa våra nuvarande och framtida kunder att ta tillvara alla ​ de möjligheter som den snabba tekniska utvecklingen innebär."

Jonas Edén, ​ chef för Telenor Företag

Vi erbjuder dig

Mobilnät redo för framtiden

Nu tar vi nästa steg i vår största nätinvestering någonsin. Redan 2024 kommer 99 procent av Sveriges befolkning ha tillgång till 5G och därmed kunna dra nytta av nästa generations mobilnät som är snabbare, stabilare och säkrare.

Produkter som förenklar

Vi hjälper dig att välja hållbara produkter och tjänster som passar just din verksamhet. Vi har telefoner, bredband och abonnemang som förenklar kommunikationen – oavsett behov. Med oss som partner kan du vara säker på att vi hittar rätt lösning, till ett förmånligt pris.

Säkra nätverkslösningar

De värden som vi människor skapar måste alltid skyddas. Därför har vi på Telenor valt att samarbeta med branschledande partners för att kunna erbjuda säkra nätverkslösningar som stärker din verksamhet. Tillsammans ser vi till att du står rustad för framtiden.

Din personliga rådgivare

Vi tror att den bästa servicen är personlig, enkel och på dina villkor. Därför är våra experter tillgängliga för dig när du stöter på problem eller behöver hjälp med att hitta skräddarsydda lösningar som passar din verksamhet.

Smidigare digitalt arbetsliv

Arbetslivet blir mer digitalt. Nu står vi inför en era där rätt verktyg och snabb uppkoppling är avgörande för att lyckas med framtidens digitala arbetssätt. Med oss som partner hjälper vi dig hitta rätt lösningar för en smartare, enklare och effektivare arbetsvardag.

Framtidens nätverksteknik

Vi investerar i framtidssäkrade lösningar inom IoT, mobila privata 5G-nät och SD-WAN som öppnar vägen för innovation och tillväxt. Du kan känna dig trygg med att vi har gjort det här förut. Vi har lång erfarenhet av framtiden.

  

Vårt hållbarhetsarbete

Vår ambition och strategi är att vara ett hållbart företag, både sett till miljön, samt social och ekonomisk hållbarhet. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Klimat och miljö

Vi är en ledande aktör när det gäller hållbarhetsarbete, inte minst vad gäller miljö. Sedan 2008 har vi minskat våra utsläpp med över 80 procent, i hög grad genom att vi sedan flera år köper 100 procent förnybar el till våra nät.

Vad vi gör:

 • Anslutna till initiativet Science Based Target: Målet är att minska utsläppen av växthusgaser med 95 % till 2030 och klimatkompensera kvarstående för att uppnå klimatneutral verksamhet. Vi ställer också krav på våra leverantörer för sina utsläpp. Till 2025 ska 68 % av våra leverantörer ha vetenskapligt baserade hållbarhetsmål.
 • Cirkulär verksamhet: Till 2030 ska Telenor Sverige vara cirkulära. Telenor Sverige arbetar kontinuerligt för att minska avfall, energikonsumtion, materialanvändning och att samla in använda telefoner så att de ska kunna återanvändas eller återvinnas. 
 • Certifierade enligt ISO 14001 och 9001: Kvitto på Telenors omfattande kvalitets- och miljöledningssystem.
 • Klimatkompensation: Telenor är första telekomföretaget i världen att klimatkompensera genom Fairtrade Climate Standard – som inkluderar en sexårig plan för att minska miljöpåverkan.

Läs mer om Telenors miljöarbete

Socialt ansvar

Uppkoppling är det första steget mot ett inkluderande samhälle med digital tillgång för alla. Men ökad aktivitet på internet leder också till säkerhetsrisker, framförallt för yngre användare – vi arbetar för att förbättra säkerheten på internet för barn och unga.

Vad vi gör:

 • Nätprat: Initiativet Telenor Nätprat gör det lättare för vuxna och barn att prata om frågor som rör internetanvändning.
 • Digital inkludering: 99,9 procent av Sveriges befolkning har tillgång till vårt 4G-nät idag. År 2024 kommer 99 procent av Sveriges befolkning att ha tillgång till vårt 5G-nät.
 • Surfa Säkert: Att ta ett större ansvar för att våra kunder ska kunna surfa säkert på nätet, inklusive skydd mot identitetsstöld och nätmobbning.
 • Ansvarsfull leverantörskedja: Vi utvärderar och följer upp de leverantörer vi samarbetar med genom bland annat riskanalyser och revisioner för att säkerställa goda arbetsvillkor. 

Läs mer om Telenors arbete med social hållbarhet

Bolagsstyrning

Vi bedriver vår verksamhet på ett ansvarsfullt, etiskt och lagligt sätt. Detta gör vi genom att ta fram våra produkter och tjänster i linje med våra grundprinciper om hållbarhet, och säkerställa hög medvetenhet och kunskapsnivå hos våra anställda. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners att handla i enlighet med våra mål.

Vad vi gör:

 • Samtliga Telenor-anställda genomgår årlig utbildning och undertecknar Telenors Uppförandekod. Läs mer om uppförandekoden här.
 • Samtliga Telenor-ledare deltar i ledarskapsutbildning inom hälsa och säkerhet.
 • Telenors leverantörer undertecknar avtal om ansvarsfullt företagande.

Säkerhet i allt vi gör

Vi jobbar varje dag för att skydda oss själva och dig som kund. Vi spelar en avgörande roll i utvecklingen av Sveriges digitala infrastruktur och har ett stort ansvar gentemot oss själva, kunder och samhället att arbeta in säkerhet i allt vi gör.

Vad vi gör:

 • Sedan maj 2021 är Telenor Sverige certifierade enligt ISO 27001 som en av de första telekom-operatörerna i Norden. Certifieringen påvisar vårt starka säkerhetsfokus för hela verksamheten.
 • Vi anlitar ”etiska hackare”för att testa våra egna system. 
 • Vi bygger in säkerhet i alla våra produkter, från appar för att hindra id-stöld till säkra molnnätverk för företag. 

  

"5G innebär stora möjligheter för företag – stora som små. Dels skapas effektivare och säkrare verksamheter men 5G kan även hjälpa företag framåt ​ i klimatomställningen."

Åsa Lenhoff,​ Hållbarhetschef​

Telenors historia

Vår historia

Vi har levererat kommunikationslösningar sedan 1855. Som ett av världens största telekombolag med 158 miljoner kunder fördelade på åtta marknader kan vi kombinera det bästa av två världar. Den globala styrkan i kombination med en stark nordisk närvaro ger oss verktygen vi behöver för att ta fram helhetslösningar inom uppkoppling och uppkopplade tjänster.   

Med 1500 anställda i Sverige och ett rikstäckande fiber- och mobilnät hjälper vi varje dag både individer och verksamheter med kommunikationslösningar anpassade efter unika behov.

Vi vägleder dig och ditt företag

Vi finns här för dig om du behöver hjälp med att hitta skräddarsydda lösningar som passar just ditt företag. Chatta med oss direkt eller fyll i webbformuläret så kontaktar vi dig inom kort.