Telenor One - alla växelfunktioner direkt i din mobil

Hantera och koppla samtal direkt i mobilen. Telenor One innehåller många lättanvända och smarta funktioner så att du kan jobba effektivt utan att bli störd.

Se filmen om den mobila växeln

Integrerad Växel

Telenor One Flexibel

Telenor One flexibel är en kraftfull och framtidssäkrad molnväxel som växer i takt med ert företag. Du får en kundanpassad lösning med tilläggstjänster som enkelt kan läggas till och tas bort varefter behoven uppstår. Utan en egen växelanläggning slipper du dessutom tänka på underhåll, reparation och uppgradering.

Hitta rätt växellösning med hjälp av vår behovsanalys!

Slut på missade samtal

Telenor One bygger i grund och botten på tjänsten Gruppnummer som innebär att kunder ringer på ett telefonnummer men du kan låta fler medarbetare svara på samtalen. Med alla växelfunktioner samlat i mobilen har medarbetarna dessutom total rörelsefrihet och kan svara var de än är. Logga in och anpassa tjänsten till ditt företags behov, hantera kötid, öppettider och vilka personer som ska ingå i gruppen.

 

Svarsgrupp

Möjliggör för flera medarbetare (5 agenter ingår) att besvara samtal till växelnumret. Medarbetarna loggar själva in och ut som svarsagenter från mobiltelefonen. Välj själv hur inkommande samtal besvaras.

Missa inga samtal trots hög belastning,Telenor One för Företag. Ikon med tre mobiler

Köhantering

Missa inga samtal trots hög belastning. Om alla i svarsgruppen är upptagna ställs den som ringer i kö och får höra ett kömeddelande. Ett uppföljningsmeddelande upprepas sedan tills samtalet besvaras.

Ikon med mobil Telenor One är en flexibel tjänst för företag

Anpassa tjänsten efter dina behov

Ett växelnummer och fem svarsagenter ingår. Men du kan även lägga till valfritt antal växelnummer, upp till fyra underliggande växelnummer och utöka antalet svarsagenter i varje gruppnummer.

En telefon – tre nummer

Med Telenor One behöver varje medarbetare endast ha en telefon – mobiltelefonen. Till den kan det kopplas tre personliga telefonnummer. Detta betyder att alla inkommande samtal hamnar i mobiltelefonen, oavsett vilket nummer den som ringer upp använder.

Ikon för telefonist. Telenor svarsservice för företagare.

Telenor Svarsservice

Låt Telenor hjälpa dig med telefonistfunktionen på ditt företag. Vi kan hantera hela din växel eller fungera som ett effektivt overflow vid speciella tider och/eller hög belastning. Se vår film som förklarar hur Telenor Svarsservice kan ge dina kunder en bättre upplevelse.

 • Tilläggstjänster för Telenor One

  Utbildning

  Vi erbjuder flera olika typer av utbildningar som t.ex. användarutbildning i Telenor One och för administratörer av Gruppnummer, Företagsportalen och Menyval.

  Fastnätsnummer till mobilen

  Användaren får sitt fasta nummer till sin mobiltelefon och på så vis behövs inte längre den fasta telefonen.

  Utökad nummervisning

  Utökad nummervisning ger användaren möjlighet att välja vilket nummer som presenteras vid utgående samtal, oavsett om det är mobilt, fast eller växelnummer.

  Hänvisning Premium

  För användaren: Ger dig full kontroll över dina tjänster, hänvisning och röstbrevlådan, via ett webbgränssnitt och en mobil webbsida.

  För företaget: Marknadens kraftfullaste telefonisttjänst med möjlighet till ett mobilt arbetssätt även för företagets telefonister.

  Softphone

  Softphone är en telefon i datorn. En programvara installeras på datorn och sedan går det att ringa och ta emot samtal var som helst i världen utan extra avgifter - direkt i datorn. Softphone fungerar på PC och Mac och ger dig ett rikt och lätt gränssnitt för att ringa och hantera dina tjänster från datorn.

  Röstbrevlåda som tjänst

  Med en röstbrevlåda kan ni bemöta kunderna professionellt och de kan lämna önskemål som ni kan agera på. Eftersom ni kan lyssna av era meddelanden var som helst och när som helst får ni ett flexibelt verktyg för att stärka era kundrelationer.

  Telenor Fax Pro

  Telenor FaxPro gör det möjligt att skicka och ta emot fax med en e-postklient. E-postmeddelandets innehåll och bilagor konverteras till fax av Tjänsten. Tjänsten erbjuder även möjlighet att ta emot fax på särskilda telefonnummer. Mottagna fax distribueras till mottagaren med e-post.

Telenor Softphone – din dator blir en telefon

Anslut till WiFi eller annan internetuppkoppling och ring och ta emot samtal var du än är. Softphone är en tilläggstjänst som integrerar mobiltelefonen och datorn till samma anknytning så att du kan ringa eller ta emot samtal från båda enheter. Du kan dessutom smidigt förflytta dig mellan enheterna.

Använd Softphone som en enklare telefonistfunktion. Du kan koppla samtal och får en tydlig överblick över kollegor och deras aktuella status, pågående samtal och hänvisningar samt kan logga in/ur och se status på dina Gruppnummer. 

Softphone
Smart start

Smart Start – vi hjälper dig att komma igång

Vi vet att du har annat att tänka på än telefoni, därför har vi gjort det enkelt att komma igång med vår mobila växeltjänst Telenor One.

Smart Start innebär att ditt företag får en egen leveranskoordinator som guidar er genom leveransprocessens fyra steg. Leveranskoordinatorn informerar löpande om var i processen ni befinner er, säkerställer att leveransen går rätt till, vägleder och informerar er om vad ni ska tänka på i varje steg och hjälper er att komma igång med tydliga guider, filmer, manualer och lathundar.

Har du några frågor under resans gång, så är det bara att slå en signal eller skicka ett mail. Smart eller hur!

Vanliga frågor och svar

 • Vad är en växel?

  En växel hjälper dig att besvara samtal så effektivt som möjligt och på dina villkor. När har ni öppet och vill ta emot samtal? Har ni specifika avdelningar eller medarbetare som är bra på att besvara olika typer av kundfrågor? Om ingen kan svara, ska kunden kunna lämna ett meddelande och bli uppringd?

 • Vad är Telenor One?

  Telenor One är en mobil växel som ger dig möjlighet att hantera företaget via mobilappen och företagsportalen. Ni behöver inte investera i fysisk utrustning utan all funktionalitet finns i molnet och det är enkelt att anpassa lösningen efter era nuvarande och era framtida behov.

 • Kan jag verkligen ersätta alla telefoner med enbart en mobiltelefon?

  Ja, Telenor One ger dina medarbetare möjlighet att ha flera telefonnummer till en och samma mobiltelefon. Alla kan använda ett mobilnummer, fastnätsnummer, kortnummer och företagets huvudnummer.

 • Hur kan mina medarbetare kommunicera med hjälp av Telenor One?

  Mobilappen ger era medarbetare tillgång till en företagsgemensam adressbok där de kan skapa egna favoriter och se sina kollegors tillgänglighetsstatus. De ställer in sina hänvisningar om de t.ex. är sjuk eller har semester vilket gör att era kunder får uppdaterad information om när personen åter är tillgänglig. Det ger även era medarbetare möjlighet att styra när de vill och kan ta emot telefonsamtal.

 • Vad är Telenor One Flexibel?

  Telenor One Flexibel är vår mobila växel som alltid anpassas till ditt företags specifika behov.

 • Hur kommer jag igång med Telenor One App?

  För att kunna använda alla växelfunktioner, behöver du göra tre saker:

  1. Gå in på minasidor.telenor.se och skapa ett Mina sidor-konto.
  2. Ladda ner Telenor One App (när din mobiltelefon är igångsatt) via App Store, Google Play eller Windows Store.
  3. Logga in i appen med samma inloggningsuppgifter som till Mina sidor-kontot.

  Om du har glömt lösenordet till Mina sidor klicka på länken glömt lösen så får du en pinkod skickad till din telefon och sen kan du skapa ett nytt lösenord.

Företagsabonnemang

Vi har abonnemang för olika behov så att du kan jämföra och välja ett som passar dig. Dessutom ingår EU-roaming i alla Affärspaket med fria samtal, sms och mms samt att du kan använda 1-100 GB surf när du reser utomlands inom EU.

Mobiltelefoner

Vi har ett stort urval av populära företagsmobiler och även många förmånliga erbjudanden. Beställ snabbt online, besök butik eller kontakta oss. Du har alltid fri frakt och anslutningsavgift när du beställer i webbutiken.

Mötestjänster

Samarbeta med kollegor och kunder oavsett om ni befinner er. Distansmöten ökar effektiviteten på flera sätt. Med våra mötestjänster sparar du restid, reskostnader och det är snällare mot miljön. 

Önskar du personlig rådgivning för ditt företag?