Fyra hållbarhetsaspekter att överväga när det är dags för en ny telefon  

Är det dags att skaffa en ny telefon? Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val och det finns flera hållbarhetsaspekter att överväga inför ditt köp. Här listar vi fyra av dem.

1. Välj en nästan ny telefon i stället för en helt ny


Precis som att du köper återanvända möbler och kläder kan du också köpa en återanvänd telefon för att värna såväl klimat som plånbok. Marknaden för återanvända telefoner har ökat de senaste åren, och det är inte minst ett bra alternativ när dina barn ska få sin första telefon.   
 

Alla våra återanvända telefoner håller en hög kvalitet – de repareras så att de blir som nya. Gamla data och innehåll raderas på ett säkert sätt, och funktionaliteten testas. Dessutom kommer de alltid med ett års garanti så att du kan vara säker på att de håller länge. 

 2. Eller välj den hållbart producerade Fairphonen  


Om du inte vill köpa en återanvänd telefon, men ändå vill skapa ett mindre klimatavtryck, är Fairphone något för dig! Vi har som den enda mobiloperatören i Sverige valt att ta in Fairphone i vårt sortiment för att kunna erbjuda en kvalitetstelefon som är helt grön, men ändå erbjuder fördelarna med en smartphone. Om olyckan är framme kan du dessutom beställa olika reparationskit för att laga din Fairphone själv.
 

Fairphone är en telefontillverkare med en helt cirkulär framställning. Detta innebär att Fairphonens leverantörskedja inte skapar något avfall, inte använder konfliktmineraler, inte släpper ut kemikalier i vare sig luft eller vatten och att de fraktar sina produkter på mest miljövänliga sätt. Dessutom arbetar de för att skapa säkra arbetsmiljöer och arbetsvillkor i hela produktionskedjan. 

 3. Glöm inte att lämna in din gamla telefon – tjäna en slant på köpet! 


Och vad gör du med din gamla telefon? I stället för att lägga den i tekniklådan längst in i garderoben kan du lämna in den hos oss och dessutom tjäna en slant. Genom vårt program Sälj mobilen kan du värdera och sälja din telefon online. Du kan även göra en Trade-in i våra butiker och byta din gamla telefon mot rabatt på en ny telefon. Välkommen in i någon av våra butiker för att få din telefon värderad. 

Du behöver inte oroa dig för din gamla data, telefonen Blancco-raderas på allt innehåll. Metoden garanterar hundraprocentig säkerhet och uppfyller alla internationellt lagstadgade krav på dataradering. Idag återanvänder vi 97 procent av alla telefoner som vi tar hand om, och resterande 3 procent återvinns. 

 

4. Välj försäkringsprogrammet Trygg 48 så lagar vi din trasiga telefon om den går sönder 


Och om olyckan skulle vara framme? Vi vill att du ska kunna använda din telefon i många år och erbjuder därför försäkringsprogrammet Trygg 48. Om din telefon, surfplatta eller tillbehör skulle gå sönder lagar vi dem för att hålla dem vid liv längre. Om du skulle bli av med din enhet får du dessutom en ny återanvänd telefon som håller samma standard som enheten du blev av med.  
 

Vad gör Telenor för att bli mer cirkulära? 

Att ta tillvara på de resurser som finns är viktigt för oss och något vi arbetar aktivt för att bli bättre på. Ett av Telenors hållbarhetsmål är att bli cirkulära till 2030. Här kan du läsa mer om vad vi gör inom varje steg av leverantörskedjan och hur vi ser på vägen framåt.