Allt om wifi

Är du redo för en ännu snabbare bredbandsuppkoppling? Lär dig att maxa ditt wifi med en bunt smarta tips!

Wifi-routern och wifi-förstärkaren mot en blå bakgrund.

Lär dig mer om wifi med våra filmer

Du behöver inte alltid ett dyrare bredband. Vi ger dig wifi-koll:

Hur fungerar en wifi-förstärkare?

Lär dig mer om prylen som kan göra hela skillnaden.

Rätt placering viktig

Dessa omständigheter påverkar hur bra ditt wifi fungerar.

En wifi-router för designälskare

Vår prisvinnade wifi-router har Wifi 6 och ingår som lån med bredband via fiber.

Varför skaffa bredband hos oss? Det här får du: 

Samla mer, betala mindre

När du samlar mobil, bredband och tv (ej stream) hos oss får du upp till 100 kr rabatt – varje månad.

Läs mer om dina rabatter här

Smart wifi-app

Med appen Wifikontroll kan du till exempel dela ditt wifi med dina gäster med QR-kod, se alla enheter som är uppkopplade och pausa barnens tillgång till internet när det är läggdags. Du kan även få tips om var du ska ställa wifi-förstärkaren för bäst täckning och byta namn på ditt wifi för att enklare hitta det.

Välj aktiveringsdatum

Flyttdags? Börja inte betala för ditt nya bredband förrän du är på plats i ditt nya hem. Välj aktiveringsdatum upp till tre månader framåt. 

Köp blixtsnabbt bredband via fiber 

Fritt lån av testvinnande wifi-router ingår!

Tips för ett snabbare wifi

Har du någonsin önskat att ditt wifi var snabbare? Lösningen kan vara enklare än du tror!

Vanliga frågor om wifi

 • Wifi är samma sak som trådlöst nätverk. Det innebär till exempel att du kan ansluta till internet utan att använda en nätverkskabel mellan datorn och routern. Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Ett wifi i toppklass ger stor flexibilitet. Det är bra för hela familjen, för de kan surfa, kolla på film eller tv var som helst i hemmet. För dig som satsar på det smarta hemmet med många uppkopplade enheter är ett bra wifi ett måste. Kanske en självklarhet, men med wifi slipper du också tampas med långa kablar, vilket gör det enklare att möblera snyggt. Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Upplever du långsam uppkoppling via wifi? Ett internet segt som kola kanske? Oroa dig inte, vi har en massa tips om du förbättrar ditt wifi. Ta del av våra tips.

  Hur du bor kan påverka täckningen. Många rum och tjocka väggar kan vara boven i dramat. En wifi-förstärkare kan lösa problemen. Läs mer om vår wifi-förstärkare.

  Helt ny bredbandskund? Här finns hjälp

 • Wifi-förstärkarens jobb är att förlänga det trådlösa nätverket. Det kan behövas om du bor väldigt stort, till exempel om du har många rum och flera våningar. Du kan köpa en wifi-förstärkare av oss.

  Läs mer om vår wifi-förstärkare.

  Tips! Wifi-förstärkaren är också bra om du vill ha trådlös tv hemma.

 • Det är en enkel match. Kolla först om din router har en ip-adress på baksidan. Om svaret är ja, skriv in den adressen i en webbläsare och logga sedan in.

  Om din router saknar ip-adress på baksidan: skriv in 192.168.1.1 i webbläsaren och logga därefter in.

  Användarnamn och lösenord fick du i samband med att du blev kund. Oftast står uppgifterna även på routern.

 • Vi skickar med en router för att du ska få ut mesta möjliga av din bredbandsuppkoppling. Routern är snabb och stabil, och om du använder den kan vi också ge dig bättre hjälp om du skulle råka ut för tekniska problem. Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Det kan du, men det beror på hur du har placerat routern. Och naturligtvis hur stor trädgård du har. Kanske behöver du en wifi-förstärkare som förlänger den trådlösa signalen. Läs mer om vår wifi-förstärkare.

 • Generellt är trådlös anslutning långsammare än att ansluta med nätverkskabel. Signalerna i kabel går fortare, helt enkelt. Om det är viktigt för att dig att få ut maximal hastighet, till exempel vid nedladdning av stora filer, så ska du ansluta via kabel. Behöver du hjälp med att dra kabel? Läs mer om Digihjälpen.

 • Lång! Om det inte står något i vägen så räcker den trådlösa signalen långt. Räckvidden begränsas av bland annat väggar, möbler och hur du har placerat routern hemma hos dig. Om din granne har en router så kan den också påverka hur bra ditt wifi är. Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Du kan låta vem som helst använda ditt trådlösa nätverk. Kan ju vara smidigt när släkten kommer på besök eller när barnen och deras kompisar behöver underhållas. Ett bra tips är ändå att ha koll på vilka som får använda ditt wifi. Och att byta lösenord om du misstänker att någon använt ditt nätverk till något olämpligt. Du kan även skapa ett gästnätverk, som får ett separat lösenord, helt skilt från det du normalt använder. 

 • Du kan ansluta alla datorer, mobiler och surfplattor som du har hemma. Liksom tv-apparater, skrivare och annan vanlig utrustning. Räkna med att uppkopplingen blir sämre om fler enheter använder den. Tänk också på att till exempel äldre datorer och mobiler kan göra ditt wifi långsammare eftersom det trådlösa nätverket anpassar sig till dem.Läs våra tips om hur du maxar ditt wifi.

 • Alla moderna routrar har två frekvensband – 2,4 GHz och 5 GHz.

  • 2,4 GHz har längre räckvidd men lägre hastighet

  • 5 GHz har kortare räckvidd och högre hastighet

  Moderna routrar håller själva reda på vilken av de båda frekvenserna som är bäst att använda för den enhet som du kopplar upp, till exempel dator, mobil eller surfplatta. Det kallas för bandsteering.