Vad för nytta gör en wifi-brygga?

Wifi-brygga, förstärkare, repeater och extender är alla namn på samma pryl. Den kan vara skillnaden mellan att brottas med sämre täckning i vissa rum och att ha perfekt uppkoppling i hela hemmet.

Snabbare wifi för större hem

Snabba fiberuppkopplingar börjar bli standard i svenska hem,  men ibland kan man ändå uppleva att nätet går för långsamt. Inte sällan gäller det de som bor i hus eller i större lägenhet. Då är anledningen oftast att bostaden är för stor för att routerns signal ska räcka hela vägen. Som tur är så är det enkelt att åtgärda!

Wifi-bryggan förlänger och förstärker uppkopplingen i ditt hem

Lösningen är en wifi-brygga, som förlänger det nätverk som routern skapar - utan någon faktiskt kabel. Syftet med en wifi-brygga är att förstärka räckvidden inuti bostaden, så att samtliga ytor har täckning. I samarbete med Technicolor har Telenor tagit fram en ny typ av wifi-brygga, som är specialanpassad för hemmiljö.

Bryggan har en inbyggd repeaterfunktion som plockar upp radiovågorna från routern och förlänger dem till delar av hushållet som saknar täckning. Wifi-bryggan har en kraftfull processor och du kopplar den enkelt till din router, det tar bara någon minut. Tänk på att placera den ungefär halvvägs mellan routern och de utrymmen där täckningen är dålig, så att den hittar signalerna från routern. En grön lampa på bryggans mottagningsindikator lyser så länge den har kontakt.

Wifi-bryggan Technicolor OWA0130 stödjer både 2,4- och 5GHz-bandet och har två LAN-portar för att koppla in spel-konsoler, fiber-tv med mera.

Läs mer om wifi-bryggan här.

Var det några krångliga ord? Läs på i wifi-ordlistan.