Så inreder du med din router

Har du lagt ner mycket tid och pengar på att inreda ditt hem, och dolt din router i garderoben eftersom den inte riktigt passar in? Tyvärr kan det sakta ner din uppkoppling rejält. Här är tips på hur du kan göra istället.

 

Att försöka dölja teknikprylar och sladdar är ett ständigt gissel i det moderna hemmet. Trots att vår uppkoppling blir allt bättre och prylarna allt smartare kan vi fortfarande inte bo utan synlig teknik. Och även dagens trådlösa komponenter är helt beroende av din router.

Placera routern högt och fritt

För att routern ska fungera som den ska och ge dig bästa möjliga uppkoppling ska den placeras centralt, fritt och högt i ditt hem – något som ofta inte prioriteras. Många gör istället allt för att gömma undan sin router vilket kan sänka hemmets uppkoppling.

Skippa garderoben

Att gömma routern i garderoben är ingen bra idé, då dämpas signalen och ditt wifi saktas ner.

Dölj routern på rätt sätt

Det går alldeles utmärkt att dölja din router om du bara håller dig till vissa grundregler. Så länge du placerar routern centralt, fritt och högt är det inga problem att gömma den i en snygg låda av kartong eller trä.

Undvik metallförvaring

Undvik att förvara routern i en metallåda, då går signalen inte igenom som den ska. Du kan vara ännu mer kreativ och ta ut innandömet ur en snygg gammal högtalare, placera routern inuti och ställa i bokhyllan. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Tips! Glöm inte att göra lufthål i lådan för att lufta routern och minimera brandrisken. Gör till hålen på baksidan av lådan så syns de inte utåt.

Läs också: Routern är viktigare än många tror