Starta om din router – rätt tid på dygnet

En omstart av routern under rätt tid på dygnet kan vara det enklaste sättet att ta sig från wifi-strul till fantastisk uppkoppling.

Omstartstricket som gör underverk

Att den bästa åtgärden när en teknikpryl hängt sig är att göra en enkel omstart är en sanning som är nästan lika gammal som tekniken själv. Omstartstricket kan också göra underverk för din router om den inte levererar uppkopplingen som du är van vid. Att starta om routern är ett särskilt bra tips om du bor i ett flerfamiljshus.

Då saktas ditt wifi ner

När du kopplar upp dig mot ett trådlöst nätverk väljer din router en av flera kanaler. Har du många grannar kan de vara uppkopplade mot samma kanal och då saktas ditt wifi ner på grund av belastningen. Samtidigt kan det finnas flera wifi-kanaler som är lediga. När du stänger av och sätter på din router gör den en omsökning på egen hand och väljer det band som ger dig snabbast uppkoppling.

Tjej surfar på laptop på golvet medan kille spelar i soffan

Välj rätt tid på dygnet

Tänk också på att starta om din router när många människor är uppkopplade. Om du gör det mitt på dagen en vardag, eller sent på natten innan du går och lägger dig, kommer förmodligen få av dina grannar att vara uppkopplade. Då är risken att din router väljer en kanal som är ledig just då, men som kommer att vara överbelastad under tider när de surfar som mest.

Mer wifi-inspiration: Maxa din uppkoppling