Tips för ett snabbare wifi

Våra liv blir allt mer uppkopplade och supersnabb fiber är standard i de flesta hem. Ändå upplever många att deras wifi är segt ibland. Men lösningen är ofta väldigt enkel – här är några smarta filmer som ger dig en bättre uppkoppling.

Placera routern rätt

Hur du placerar din router är helt avgörande för vilken täckning och hastighet ditt wifi får. Din router kommer troligtvis inte att fungera på maxkapacitet om du har den i garderoben eller i ett hörn bakom soffan. Håller du dig till de tre nyckelorden centralt, fritt och högt är sannolikheten hög att du får den wifi-hastighet betalar för.

Genom att vrida på din router mot det område där du är i behov av bättre wifi, får du troligtvis också precis just detta. Testa dig fram och se vilken vinkel som fungerar allra bäst.

Wifi i alla rum 

Om du bor i ett hus eller en stor lägenhet kan du behöva förstärka din wifi-signal. Detta gör du med hjälp av en wifi-brygga, även kallad extender. 

Wifi-bromsarna

Håll din router från köket och tvättstugan. Kylen, frysen, diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren är alla stora och tunga metallföremål som effektivt bromsar din wifi-signal. Andra saker som kan bromsa signalen är exempelvis tjocka väggar, akvarium och våningsplan. Ett säkert tips är att placera routern någon annanstans i ditt hem.