Bredband via telejacket (DSL och ADSL)

Med DSL får du en fast bredbandsuppkoppling via telejacket. Tips! Som ett framtidssäkert alternativ till DSL kan du skaffa bredband via mobilnätet. 

Sök för att se vilket bredband du kan få på just din adress. Vi visar det bredband som ger dig högst hastighet.

Vad är DSL?

DSL är samma som Digital Subcriber Line – en teknik som gör det möjligt att föra över stora mängder information över koppartråd, alltså telefonlinjen. 
VDSL, Very High Rate DSL, är den snabba varianten av DSL. Med VDSL kan du bland annat streama hd-tv. Nackdelen är att du måste bo nära telestationen för att kunna få maxhastigheten på 60 Mbit/s.
ADSL, Asymmetric Digital Subscriber Line, når längre bort från telestationerna, men kommer inte upp i lika höga hastigheter. Maxhastigheten är 24 Mbit/s.
Om våra DSL-abonnemang: Våra olika abonnemang för telejacket kallas Bredband Bas och finns i hastigheterna 8, 24, 40 och 60 Mbit/s. 

 Bredband via mobilnätet – för ett framtidssäkert hem

För dig som vill ha ett framtidssäkert fast bredband, men inte kan få bredband via fiber – ta en titt på vårt bredband via mobilnätet. Då surfar du via en fast 4G-router som ibland även kompletteras med en extern antenn på din husfasad för att säkra täckningen. Du kan surfa i upp till 300 Mbit/s. Sök på din adress för att se vilken lösning som passar bäst för dig.

Vanliga frågor och svar

  • Den högsta hastigheten för bredband via telejacket är 60 Mbit/s. Behöver du mer surf än så men saknar tillgång till fiber kan du istället välja bredband via mobilnätet. Då är du inte beroende av att ha något nät anslutet till din fastighet.

  • Båda använder en router, hos oss är det 4G-routern Huawei B535. Men det finns två stora skillnader:

    • Mobilt bredband är något du kan ta med dig på resande fot, exempelvis i husbilen eller när du åker ut på landet.
    • Bredband via mobilnätet är en fast tjänst där en extern antenn oftast också sätts upp på fasaden för att förstärka signalerna från mobilmasten till routern. När du söker på din adress kommer vi att se om täckningen är tillräckligt bra eller om du behöver en extern antenn till just din adress. Du kan även lägga till en extern antenn ändå eftersom din surfupplevelse alltid blir bättre då, särskilt om du har tjocka utomhusväggar eller energifönster. Bredband via mobilnätet ska ses som ett alternativ till bredband via fiber eller bredband via telejacket/DSL.