Om gaming

Hur mycket du kan om gaming? Läs mer om Olofmeister, världsmästare i Counterstrike som tycker att e-sport gett honom så många möjligheter.

Visste du att...

... EA Sports har förlorat rättigheterna till att ha med Juventus i FIFA 20. Istället var det rivalen Konami som vann budgivningen. Vill du spela med Juventus som lag får du istället köra Pro Evolution Soccer. 

... Den första tv-sända e-sporttävlingen var i det australiska barnprogrammet A*mazing där två barn spelade Nintendospel mot varandra.

... Den hemliga spelprogrammeraren IceFrog ligger bakom både Dota2 och DotA, Defense of the Ancients. Han var länge anonym, men för ett par år sen avslöjades hans identitet. Abdul Ismail är hans egentliga namn.

... DreamHack, en av världens största e-sportfestivaler och LAN-partyn, grundades i lilla Malung i Dalarna.

... Både Fortnite-stjärnan Tyler "Ninja" Blevins, en av världens mest kända streamare, och Fortnite-legendaren Ben ”Dr Lupo” Lupo skänker bort en stor summa av de pengar de tjänar. Bland annat till barnsjukhus, djurhem och till organisationer som jobbar med att förebygga psykisk ohälsa.

... Josef Fares spelbolag Hazelight Studios gjorde en vinst på 173 miljoner kronor förra året. Bolagets första egna spel, ”A way out”, blev en succé och sålde över 1 miljon exemplar under de första tre veckorna.

Olofmeister

Counterstrike-legendaren Olof "Olofmeister" Kajbjer Gustafsson: "Många förstår inte, speciellt äldre, att det faktiskt är ett jobb."

Varför fiber? 

Färre driftstörningar och ett framtidssäkrat bredband är några av fördelarna. Dessutom är hastigheten lika snabb upp som ned.