Allt om bredband

Våra olika bredbandsabonnemang:

Bredband via fiber 

Vårt snabbaste bredband, surfa i upp till 1000 Mbit/s. Perfekt för alla tillfällen, även när hela familjen är hemma och jobbar, spelar och tittar på tv – samtidigt. Lån av testvinnande wifi-router ingår.

Mobilt bredband

Surfa med 5G-abonnemang. Välj om du vill ha 15 GB surf eller surfa obegränsat i hela Sverige. Roaming i EU/EES och 10 länder till ingår i de flesta av abonnemangen.

Chatta med oss

Behöver du hjälp med att handla?

Ring 0770-77 70 10 vardagar kl 8-18 och helger kl 10-17.

Chatta mån-tor kl 8.30-21, fre kl 8.30-17 och helger kl 9-17.30. Du hittar chattikonen i nedre högra hörnet.

Tips för ett snabbare wifi

Vill du veta hur du får bästa möjliga uppkoppling i hemmet? Kolla in videon med våra råd. 

Prisvinnande wifi-router

Vår wifi-router har vunnit priser både för sin design, täckning och hastighet. Ingår fritt som lån när du skaffar bredband via fiber.

Toppbetyg av Aftonbladet

I Aftonbladets jämförelse sticker Telenors mobila bredband med utomhusantenn ut som ett av de bästa i klassen. Inte illa!

Wifi-förstärkare med Wifi 6

Den är liten, snygg och gör så att ditt wifi räcker ännu längre i hemmet. Lägg till den när du skaffar bredband via fiber hos oss.

Erbjudanden:

 

Koppla upp och koppla av med Surfa Säkert

Släpp tanken på alla hackers, phishers, scammers, id-kapare, bedragare och nätmobbare. Med vårt nya säkerhetspaket med F-Secure och HELP Försäkring hjälper vi dig att hålla koll på allt det där. Så att du kan känna dig trygg och ägna dig åt annat.

Vanliga frågor om bredband

  • Det beror på vilken typ av bredband du har beställt, men generellt är det så att om bredband redan finns draget så kan du börja använda det så fort du har fått och kopplat in hårdvaran du fått från oss (router eller modem).
    Mer om leveranstider 

  • På telenor.se/surfa-nu hittar du allt om hur du gör för att koppla in din router - oavsett om du just har plockat upp den ur kartongen eller redan börjat koppla in den själv.

    Toppen, ta mig till telenor.se/surfa-nu

  • Du kan söka på din adress i villafiberportalen för att se om vi kan gräva fiber åt dig. Här kan du läsa mer om villafiber och hur allt går till, från avtal och planering till kabeldragning och installation av dina tjänster.

  • Absolut, du kan byta hastigheten en gång i månaden. Ring oss på 020-222 222 så hjälper vi dig.

Vi förklarar orden

 

Wifi

Kommer från engelskans Wireless Fidelity. Det är en teknik för trådlös kommunikation som oftast används för att surfa i hemmet eller på arbetsplatsen. Till detta behöver man en router.

Wifi-förstärkare

En wifi-förstärkare gör att ditt wifi får ännu längre räckvidd och bättre täckning. Perfekt för dig som bor i hus eller större lägenhet. Kallas även för extender, wifi-brygga eller repeater. 

 

 

Mbit/s

Mbit/s (megabit per sekund) visar hur mycket information som skickas per sekund. Med andra ord hur snabbt du kan surfa och ladda ned filer. 

 

 

 

Router

En router behöver du för att koppla upp ditt bredband via fiber eller telejacket. Det är en enhet som gör att du kan använda wifi och flera kan använda internet samtidigt. 

Läs mer om routrar >