Villafiber med Telenor

Är du intresserad av villafiber? Vill du lära dig mer? Då har du kommit helt rätt. Här finner du det mesta om hur det går till att skaffa villafiber med Telenor.

Till att börja med: var du bor och förutsättningarna i ditt område avgör vad vi kan erbjuda dig.

Om du redan har fiber

Har du redan fiber i din villa? Då kan du kanske byta till Telenor som operatör.

Vi erbjuder en rad tjänster inom bredband, tv och telefoni.

Om du beställer en ny uppkoppling

En helt ny fiberuppkoppling innebär att du får fiberkablar nedgrävda på din tomt och indragna i huset. Du får också en mediaomvandlare monterad hemma hos dig. Du väljer bredbands- och tv-tjänster från Telenor (gäller även vid operatörsbyte).

Lär dig mer om villafiber

Har du koll på grunderna nu? Då kan du ta dig tid att förstå hur allt hänger ihop i detalj. Och få svar på dina frågor. 

Undrar du något?

Till exempel vad villafiber kostar eller hur det kommer att funka med din gamla router. Ta en titt bland frågorna och svaren längre ned på sidan.

Du kan också kontakta oss så hjälper vi dig. Ring oss på 08-525 029 77 på vardagar mellan 08.00 och 17.00. Vill du hellre skriva till oss? Fyll i kontaktformuläret

Fler skäl att skaffa villafiber

Hur snabbt, sa ni?

Hur snabbt som helst. Det finns inga tekniska begränsningar för hur snabb en fiberuppkoppling kan bli. Med villafiber blir du redo för framtiden.

Sök på din adress

Kan du få villafiber med Telenor?

Det måste finnas fiber på din gata redan eller planer på att gräva. Sök på din adress så får du reda på vad som gäller där du bor. 

 

Frågor och svar om villafiber

 • För dig som redan har villafiber installerad och vill byta till oss kostar själva bytet ingenting.

  För dig som inte har villafiber i dag så är anslutningsavgiften oftast mellan 11 000 och 35 000 kronor. Avgiften beror på förhållandena i området där du bor.

  Här får du mer info om hur du skaffar villafiber.

 • Det finns många fördelar.

  Först och främst: en stabil fiberuppkoppling gör att du kan surfa, spela över nätet, ladda ned stora filer och strömma högupplöst film – utan problem med hastigheten.

  Dessutom kan du ansluta mängder av enheter. Allt från smarta kylskåp till fjärrstyrd belysning och hemlarm. Och vem vet vad som är uppkopplat i framtiden?

  Sist men inte minst: villafiber är hett eftertraktat och ökar värdet på ditt hus.

 • Vi erbjuder nyinstallation av fiber runt om i landet. Du kan också byta till oss om du har en annan leverantör av villafiber i dag.

  Sök på din adress för att se om vi kan erbjuda villafiber i just ditt område. 

 • Har du redan fiber indraget i ditt hus? Då finns det flera olika alternativ beroende på vem som installerat fibern.

  Sök på din adress för att se vad vi kan erbjuda dig. Då kan du välja Telenor som leverantör av bredband, tv eller telefoni. Du kan också ringa oss på 020-222 222.

 • I dag klarar fibernäten upp till 1 000 Mbit/s, vilket är en extrem hastighet. Men i framtiden kommer det att kunna gå ännu snabbare.

 • Du kan beställa en rad tjänster inom bredband, tv och hemtelefoni. Sök på din adress för att se vad du kan få.

 • Du får inte bara ett snabbt och stabilt bredband när du beställer av oss. Vi skickar även med en toppmodern router på köpet.

  Du kan använda en helt annan router om du vill. Då kan vi dock inte ge dig lika bra hjälp om du skulle få tekniska problem.

 • Ja, det går bra. Vi har ett samarbete med SVEA Ekonomi. Du ansöker då om avbetalning i samband med att du tecknar avtal om installation.

 • Vi kommer att gräva och borra en del. Men vi försöker självklart att göra så lite åverkan som möjligt.

  Om vi är oaktsamma och råkar skada något så har du rätt till ersättning. I vissa fall där marken inte går att gräva i dras din fiber via luften i stället.

 • I vissa fall erbjuder vi ROT-avdrag vid installation av fiber. Om vi kan erbjuda detta i just ditt område får du veta när du beställer installation. När vi erbjuder ROT-avdrag gäller avdraget för kostnader för arbete som sker på din tomt.

  Exakt hur stort avdrag som du kan göra beror på förutsättningarna i området. Fastighetsägaren måste också uppfylla Skatteverkets regler. Vi gör ansökan om ROT-avdrag åt dig.